Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Боил Банов със заместник от екипа на Абрашев

Румен Димитров и Амелия Гешева ще работят с новия министър на културата

Боил Банов ще работи с двама заместници. Снимка: БГНЕС - Боил Банов със заместник от екипа на Абрашев

Боил Банов ще работи с двама заместници. Снимка: БГНЕС

Новият министър на културата Боил Банов вече има двама заместници. В два последователни дни правителството назначи на постовете Амелия Гешева и Румен Димитров.

Димитров е по-опитен в Министерството – в периода 2001-2002 г. той бе заместник на Божидар Абрашев от НДСВ. След няколко месеца съвместна работа бе освободен от Абрашев, като мотивацията беше „несработването на Димитров с екипа на културното ведомство и провеждането на самостоятелна политика, несъгласувана с ръководството“.

Румен Димитров е бил директор и главен художествен ръководител на Държавния пътуващ театър-София и на Драматичния театър „Крум Кюлявков“ – Кюстендил. Завършил е актьорско майсторство в НАТФИЗ, специализирал е и мениджмънт в сферата на културата.

Вторият заместник на Боил Банов ще бъде Амелия Гешева. От 2016 г. до момента тя бе заместник-кмет на община Пловдив с ресор „Култура и туризъм“. Магистър е по публична администрация от Техническия университет във Варна, има придобита магистърска степен и от ПУ „Паисий Хилендарски“.


Вижте още: ВЪПРОСИ ИЗВЪН РАПА КЪМ МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА

БОИЛ БАНОВ, ИЛИ ИЗКУСТВОТО ДА ПОДДЪРЖАШ КУЛТУРАТА

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg