Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бойка Велкова и Ивайло Захариев като в картина на Шагал

Музикално-поетичен акт в Софийската градска галерия, наречен „Усещане за любов“

Жива картина с Ивайло Захариев и Бойка Велкова, вдъхновена от „Над града“ на Марк Шагал - Бойка Велкова и Ивайло Захариев като в картина на Шагал

Жива картина с Ивайло Захариев и Бойка Велкова, вдъхновена от „Над града“ на Марк Шагал

За любовта може да се говори само с думите на поетите. За любовта може да се мисли само с музика… Бойка Велкова и Ивайло Захариев заедно със Софийска градска художествена галерия са инициатори и създатели на изживяването, наречено „Усещане за любов“. Под музиката на Малер, Шопен, Форе, Бах… и изпълнения на живо от Теодосий Спасов, в обкръжението на картини от прочути световни майстори, двамата актьори ще прочетат някои от емблематичните творби на световната любовна лирика. Ще прозвучат Шекспир, Гогол, Петрарка, Бърнс, Емили Дикинсън, Рилке, Лорка и много други.

Истинската любов е безсмъртна. Тя се простира в онзи свят, който започва там, където свършват илюзиите и сънищата, извън живота и смъртта, извън доброто и злото, извън удоволствието и болката. Любовта е плод от дървото на познанието, за което Бог казал: „Ако вкусите от този плод, ще станете богоравни”, казва Бойка Велкова, режисьор на спектакъла.

Музикално-поетичният акт ще бъде на 16 декември от 19 часа. Хореограф е Татяна Соколова, а визуалната среда е дело на Яна Дворецка. Билети се предлагат на касата на СГХГ.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg