Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Бойко Богданов отхвърлен от конкурс заради „недоказан опит” в културата

Трима продължават в надпреварата за директор на Народния театър

Режисьорът Бойко Богданов. Снимка: Личен архив - Бойко Богданов отхвърлен от конкурс заради „недоказан опит” в културата

Режисьорът Бойко Богданов. Снимка: Личен архив

Режисьорът Бойко Богданов не е допуснат до конкурса за директор на Народния театър, защото не може да докаже поне пет години професионален опит в областта на културата, става ясно от публикация в сайта на Министерството на културата.

До надпреварата за най-престижния директорски пост в театъра са допуснати досегашният директор Мариус Донкин, Васил Василев, към момента директор на Плевенския театър, и бившият асистент на Стефан Данаилов в НАТФИЗ – актьорът от трупата на Народния театър Сава Драгунчев.

Документите на Бойко Богданов – театрален режисьор от 1984 г. насам, директор на Театър „Сълза и смях“ от 1998 до 2006 г., са отхвърлени, като формулировката в сайта на министерството гласи:

„Бойко Богданов Богданов – представените копия на трудови книжки са непълни и не може да се удостовери изпълнението на изискването за минимален професионален опит 5 години в областта на културата, съгласно изискванията за длъжността, посочени в обявата“.

Според биографията на Бойко Богданов в Уикипедия, административният му опит в културата е над 20 г.

Датата на провеждане на конкурса за директор на Народния не е обявена.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах