Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бойко Борисов и Румяна Бъчварова аплодират цигуларката Мила Георгиева

Премиерът силно впечатлен, пожелал да ходи по-често на симфонични концерти

Мила Георгиева изпълни Концерт за цигулка на Йоханес Брамс. - Бойко Борисов и Румяна Бъчварова аплодират цигуларката Мила Георгиева

Мила Георгиева изпълни Концерт за цигулка на Йоханес Брамс.

Бойко Борисов аплодира виртуозната цигуларка Мила Георгиева в зала „България“ във вторник вечерта. Министър-председателят пристигнал в компанията на вицепремиера Румяна Бъчварова на концерта на „Класик ФМ“ – част от „Европейския музикален фестивал“.

Двамата били посрещнати от директора на Софийска филхармония Виктор Стоянов – домакин на събитието, и настанени на първи балкон с отлична видимост към сцената. Борисов, Бъчварова и останалите ценители в салона се насладили на Концерт за цигулка от Йоханес Брамс и Симфония № 4 от Лудвиг ван Бетовен. На диригентския пулт бил Лучано ди Мартино.

На изпроводяк премиерът споделил пред Виктор Стоянов, че е силно впечатлен от майсторството на Мила Георгиева и признал, че му се иска да ходи по-често на симфонични концерти.

Борисов посети последно зала „България“ преди четири години – на концерта на откриването на салона след големия ремонт. Може би най-големият почитател на симфоничната музика сред българските премиери по време на прехода бе Симеон Сакскобургготски – на един от концертите преди години той доведе и прочутия романист – негов приятел, Морис Дрюон. А за Тодор Живков се знае, че е бил само на един симфоничен концерт – на цигуларката Стойка Миланова. Родните политици със слабост към класиката са Аню Ангелов, Йордан Соколов, Татяна Дончева, Милен Велчев…

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90