Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Как Бойко Борисов си изпроси Златен скункс

Дни по-рано премиерът сподели пред Нова тв, че го чака „с нетърпение“

„Нали знаете, когато Барселона бие, всички го приемат за нормално. Когато падне, е интересно“, казва Борисов, получавайки „наградата“. - Как Бойко Борисов си изпроси Златен скункс

„Нали знаете, когато Барселона бие, всички го приемат за нормално. Когато падне, е интересно“, казва Борисов, получавайки „наградата“.

Премиерът Бойко Борисов получи първия си Златен скункс. При това сам го „поиска“ – в интервю в сутрешния блок на Нова тв, дни преди балотажа, Борисов заяви, че го чака „с нетърпение“ – заради обещанието си да подаде оставка, ако партията му загуби на първи тур на президентските избори. И точно така се случи: Скунксът му е връчен в Министерския съвет от репортера на „Господари на ефира“ Боби Ваклинов заради забавената оставка и за първата изборна загуба на ГЕРБ след десет поредни победи.

Борисов все пак даде оставката на правителството – но това се случи не след изборната вечер на 8 ноември, когато стана ясно, че Цецка Цачева е втора (както предварително бе обещано, че ще се случи), а повече от седмица по-късно. Официално оставката на кабинета бе депозирана в понеделник в Народното събрание и предстои да бъде гласувана от депутатите в сряда.

„Благодаря – казва Борисов пред Ваклинов в кратък видеоанонс. – Извинявам се, че с една седмица съм закъснял. Това е едно от малкото неща, които нямах, така че…“

На въпроса защо се е стигнало дотук, отвръща:

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Докъде? Нали знаете, когато Барселона бие, всички го приемат за нормално. Когато падне, е интересно. Така и ние… Първата загуба показва, че сме земни“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах