Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Борат осмя Тръмп и „Казахастание Уест“ пред Джо Байдън

Скечът посрещнат със смесени чувства от високопоставените гости на събитие в „Кенеди Център“ във Вашингтон

Саша Барън Коен като Борат в „Борат 2“ - Борат осмя Тръмп и „Казахастание Уест“ пред Джо Байдън

Саша Барън Коен като Борат в „Борат 2“

Саша Барън Коен са завърна към казахстанското си алтер его Борат Сагдиев по време на церемония за наградите за цялостно творчество на „Кенеди Център“, Вашингтон. Британският актьор излезе на сцената като гост на събитието, скечът му бе част от сегмент, посветен на групата U2, едни от лауреатите на отличията „Kennedy Center Honors“ тази година. В кратката комична сценка той се пошегува с Доналд Тръмп, Кание Уест и антисемитизма.

„Знам, че президентът на СА и Щ е тук – обърна се актьорът с акцента си на Борат към президентската двойка в публиката. – Къде сте, господин Тръмп? Не изглеждате толкова добре, къде е отишъл величественият ви шкембак? Красивата ви оранжева кожа е избледняла.“

На фона на широки усмивки от Джо и Джил Байдън, „Борат“ продължи с въпрос дали случайно тревогите покрай руския президент Путин, или пък новичокът не са допринесли за промяната във външния вид на американския президент.

Комикът, изиграл Борат в два филма, обърна внимание и на нарастващата вълна на антисемитизъм в страната и по-конкретно на вечеря в резиденцията на Тръмп в Мар-а-Лаго, на която са присъствали Кание Уест и Ник Фуентес, популярен с твърдата си убеденост, че Холокостът е лъжа. Малко по-късно рапърът изрази възхищението си от нацистите и Хитлер и завинаги загуби Туитър профила си, споделяйки свастика върху Звездата на Давид.

Вижте още: КАНИЕ УЕСТ: ОБИЧАМ НАЦИСТИТЕ, ХАРЕСВАМ МНОГО НЕЩА В ХИТЛЕР

„Преди да продължа, искам да кажа, че много се притеснявам от антисемитизма в СА и Щ – продължи Барън Коен като казахския журналист. – Не е честно, Казахстан е нацията номер 1, която мрази евреите. Спрете да крадете хобито ни. Спрете кражбата! Вашият Кание се опита да се премести в Казахстан и дори промени името си на Казахстание Уест. Но ние му отказахме, твърде голям антисемит е дори за нас.“

Макар и Джо Байдън да изглеждаше така, сякаш се смее на шегите, комедийният скеч се възприе полярно от останалите гости и определено е голям риск на подобно официално събитие в строгия Вашингтон, коментира „Гардиън“.

Саша Барън Коен несъмнено бе звездата на вечерта, но церемонията се проведе, за да се удостоят с отличието „Kennedy Center Honors“ тазгодишните лауреати. Освен U2, носители на признанието за цялостно творчество станаха още Джордж Клуни, певицата и текстописец Ейми Грант, певицата Гладис Найт и композиторката Таня Леон.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС