СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Борис Акунин: Очаква се ядрена война и от Източна Европа нищо няма да остане

Сегашната цивилизация отива към самоунищожение, смята писателят

„Тоест те са нападнали Украйна, надявайки се на лесна победа, претърпели са съкрушително фиаско и сега размахват атомната бомба, защото нищо друго не им остана“, казва Акунин за руските действия от последните дни. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Борис Акунин: Очаква се ядрена война и от Източна Европа нищо няма да остане

„Тоест те са нападнали Украйна, надявайки се на лесна победа, претърпели са съкрушително фиаско и сега размахват атомната бомба, защото нищо друго не им остана“, казва Акунин за руските действия от последните дни. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мрачна картина на световен апокалипсис рисува руският писател историк Борис Акунин днес с пост във фейсбук. Популярният автор, който отдавна живее извън границите на Русия, коментира изказването на Дмитрий Медведев, че Русия може да удари с ядрено оръжие Украйна, и вижда в това заплаха за цялата съвременна цивилизация. Ето какво написа Акунин:

„Прието е да се надсмиваме над Дмитрий Медведев, но днешното му заявление никак не е смешно.

Заместникът на Путин в Съвета за безопасност (а това е истинското правителство на Руската федерация към момента) написа, че Русия напълно може да използва ядрено оръжие „против украинския режим, извършил мащабен акт на агресия, който е опасен за самото съществуване на нашата държава“.

Тоест те са нападнали Украйна, надявайки се на лесна победа, претърпели са съкрушително фиаско и сега размахват атомната бомба, защото нищо друго не им остана.

Медведев изразява увереност (всъщност крехка надежда), че Западът заради Украйна няма да влезе в ядрена война.

И още как ще влезе… От тази страна също има бодро рапортуващи генерали, които гарантират пълно унищожение на руския ядрено-ракетен потенциал при ответен удар. Страхът пред руската военна мощ отслабна, колосът се оказа на глинени крака.

Всички „ястреби“ извънредно са се оживили, настъпил е звездният им час. Точно в момента хора с големи звезди на пагоните определят точки и прокарват траектории.

Всичко това много прилича на юли 1914 г. Тогава ей такива същите Медведеви също са блъфирали и са се доблъфирали до точка, от която няма връщане – ако не започнем първи, ще започнат те.

Разликата е в това, че загубилата страна е предварително известна. Русия е съвсем сама, без съюзници. А Третата световна война ще бъде ядрена. Сегашната цивилизация отива към линията на самоунищожение. Нещичко, разбира се, ще остане. Но не и в източната част на Европа.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС