Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Борис Акунин и Распутин като на кино

Писателят с още два романа за Алексей Романов и Зеп фен Теофелс

Распутин – вечната загадка! Свят човек ли е той или шарлатанин, Божи пратеник или интригант, повличащ Русия към бездната?  - Борис Акунин и Распутин като на кино

Распутин – вечната загадка! Свят човек ли е той или шарлатанин, Божи пратеник или интригант, повличащ Русия към бездната?

Борис Акунин среща с легендарния Распутин в нови две книги от поредицата си кино-романи. На български език в един том излизат петата и шестата творби от серията „Смърт на брудершафт“ – „Странен човек“ и „Победен гръм да се раздава“, които продължават да следят премеждията на младия и сърцат Алексей Романов и аса на немското разузнаване Зеп фен Теофелс.

PrintВ „Странен човек” майор Теофелс е натоварен с тежка задача – компрометирането на самия ръководител на руското контраразузнаване. Той се озовава в салоните на петербургската аристокрация, където може да нанесе своя удар, а любовта на една жена му отваря път към заветната цел. Срещата с Распутин, вечната загадка, е изгодна, но и озадачаваща – възможно ли е тук да има нещо, което здравият разум да не може да обясни?

Тук в историята си Акунин поставя спорни въпроси като свят човек ли е Распутин или шарлатанин, Божи пратеник или интригант, повличащ Русия към бездната.

Във шестия роман от поредицата – „Победен гръм да се раздава!” – подпоручик Алексей Романов вече си е създал име на опитен и съобразителен служител на контраразузнаването и твърдо вярва, че преживяното през изминалите години е вкаменило сърцето му, че нищо вече не може да го трогне и изненада. Когато от Главната квартира му възлагат задача, свързана със секретната подготовка на голямо руско настъпление по един от фронтовете, той тръгва със съзнанието, че от неговата съобразителност зависи изходът на гигантска операция…

„Смърт на брудершафт“, се състои от десет романа, всеки един издържан в духа на различен кинематографичен жанр – трагедия, мелодрама, екшън, мистерия. Действието е съсредоточено върху непрестанното съперничество между руското и немското разузнаване по време на Първата световна война.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg