Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Борисов: Да се продават билети за театър и кино през едно място

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Борисов: Да се продават билети за театър и кино през едно място

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Нов подход към културната карантина обяви на извънредното заседание на Министерски съвет днес премиерът Бойко Борисов.

„Можем да разрешим в театри и кина, където няма случай на COVID-19, през едно място ако се продават (билети)“, заяви министър-председателят.

За подобна мярка намекна и днес сутринта в ефира на Нова телевизия министърът на културата Боил Банов.

Ръководителят на Кризисния щаб проф. Венцислав Мутафчийски потвърди, че продажбата на билети „през едно място“ е част от предвидените от Щаба мерки, след като падне забраната, наложителна сега поради съчетанието на двата вируса – грип Б и коронавирус.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах