Борисов: Да се продават билети за театър и кино през едно място

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Борисов: Да се продават билети за театър и кино през едно място

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Нов подход към културната карантина обяви на извънредното заседание на Министерски съвет днес премиерът Бойко Борисов.

„Можем да разрешим в театри и кина, където няма случай на COVID-19, през едно място ако се продават (билети)“, заяви министър-председателят.

За подобна мярка намекна и днес сутринта в ефира на Нова телевизия министърът на културата Боил Банов.

Ръководителят на Кризисния щаб проф. Венцислав Мутафчийски потвърди, че продажбата на билети „през едно място“ е част от предвидените от Щаба мерки, след като падне забраната, наложителна сега поради съчетанието на двата вируса – грип Б и коронавирус.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg