Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Борисов: Даваме $20 хил. на сладурите Хасан и Ибрахим

„Цялата държава се снима с тях без нас, сега трябва да ходят в Ню Йорк, Санкт Петербург и никой не им дава пари“, каза премиерът

Братята пианисти Хасан и Ибрахим ще пътуват за Ню Йорк, където ще участват в конкурс в „Карнеги хол“. - Борисов: Даваме $20 хил. на сладурите Хасан и Ибрахим

Братята пианисти Хасан и Ибрахим ще пътуват за Ню Йорк, където ще участват в конкурс в „Карнеги хол“.

Двайсет хиляди долара ще даде правителството за пътуване по конкурси в чужбина на братята пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови, които ни класираха заедно с Крисия на второ място на детската „Евровизия“. Новината съобщи пред медиите премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет, съобщава Агенция „Фокус“.

„С две думи понеже ще го вкарам като извънредна точка – тези сладури, знаете добре – цялата държава се снима с тях без нас, сега трябва да ходят в Ню Йорк, Санкт Петербург и никой не им дава пари – обясни министър-председателят. – Сега с Горанов говорихме, от ДМС-тата ще заделим 20 000 долара за всичките им командировки, ще ги вкараме до края на Министерски съвет“.

Надарените братя пианисти трябва да пътуват за участие международен конкурс, който ще се проведе в „Карнеги Хол“ в Ню Йорк, но не им достигат средства. Затова семейството на децата започна кампания за събирането на пари за пътуването им до САЩ, както и за участието им в друг международен конкурс в Санкт Петербург.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах