Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Борисов: Ще предложим и сваляне на ДДС за книгите

9% ДДС за книгите може да бъде въведено с решение на парламента и да остане постоянно

Премиерът Бойко Борисов. Снимка: Страница във Фейсбук на министър-председателя - Борисов: Ще предложим и сваляне на ДДС за книгите

Премиерът Бойко Борисов. Снимка: Страница във Фейсбук на министър-председателя

От 20% на 9% да бъде свален ДДС за книгите може да бъде въведено по предложение на Министерски съвет, съобщи на извънреден брифинг в парламента преди малко министър-председателят.

След като днес по-рано стана ясно, че ставката за ресторантите и хотелите намалява рязко, надигналата се вълна от въпроси за сваляне на ДДС на книгите, което се поставя като искане още от 2011 г., промени отношението на правителството.

Премиерът заяви, че финансовият министър не е съгласен с тези мерки, но решението ще бъде политическо. Още утре двете предложения ще бъдат внесени в Народното събрание.

По-ниската ставка на ДДС за заведенията и хотелите ще важи до края на 2021 г., но за книгите ще се мисли за постоянно решение, допълни Борисов.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах