Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Боряна Христова – служебен зам.-министър на културата

Боил Банов остава в кабинета на трети министър

Боряна Христова и Боил Банов - заместниците на министъра на културата Рашко Младенов - Боряна Христова – служебен зам.-министър на културата

Боряна Христова и Боил Банов - заместниците на министъра на културата Рашко Младенов

За първи път от много време насам човек, свързан с книгите, ще заеме министерски пост. Боряна Христова, най-дълго управлявалият директор в историята на Националната библиотека „Св. св. Кирил Методий“, ще бъде заместник на служебния министър на културата Рашко Младенов, съобщи самият той по БНР. 

Боряна Христова е оглавявала Библиотеката от 1998 г. до 2016 г. Тя започва работа там като сътрудник архивист в отдел „Ръкописи” и постепенно се издига до поста директор. Управлението й не е свързвано със скандали. Последно представител от книжния бранш в ръководството на Министерството на културата бе Надежда Захариева, заместничка на министър Стефан Данаилов.

Другият заместник на Рашко Младенов е „старият“ Боил Банов, който влиза в кабинета на трети министър. Бившият директор на Хасковския театър попадна във висшето арт ведомство като заместник на служебния министър на културата Мартин Иванов. При втория мандат на Вежди Рашидов в министерството Банов остана – а ето, че сега е харесан и от новия министър на културата.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах