POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Босия спира гладната стачка

Премиерът поиска оставката на трима министри, един от които е Ивайло Московски - чието оттегляне поиска и дисидентът

„Питаш ме какъв е смисълът от саможертвата?! Тълпата няма да го разбере, но децата им може би, внуците... Искам да задам морални норми“, казва пред Клуб Z Николай Колев-Босия. Снимка: Веселин Боришев, Клуб Z  - Босия спира гладната стачка

„Питаш ме какъв е смисълът от саможертвата?! Тълпата няма да го разбере, но децата им може би, внуците... Искам да задам морални норми“, казва пред Клуб Z Николай Колев-Босия. Снимка: Веселин Боришев, Клуб Z

На 81-ия ден от началото на гладната си стачка, Николай Колев-Босия обяви пред Клуб Z, че ще я прекрати. Причината е поисканата от премиера Бойко Борисов оставка на трима министри, единият от които е Ивайло Московски. С искането за оставка на Московски започна гладуването си и Босия – както и с искането да се разследва повсеместната корупция в транспортното ведомство.

Пред Клуб Z дисидентът обяви, че ще спре протеста си след потвърждение на новината. На насрочения за днес от 12,30 ч. брифинг на тримата министри в Министерския съвет двама от тях заявиха, че се оттеглят от постовете си – вътрешният Валентин Радев и регионалният Николай Нанков. От изявлението им стана ясно, че оставка е депозирал и Ивайло Московски, който не присъства – оказа се в болнични. Причината за решението на премиера е катастрофата край Своге, която отне живота на 17 души и рани над 20.

На въпрос на Светлана Джамджиева към Босия „Като си отиде Московски, какво?“, той отговори:

„Като се започне отгоре, се слиза надолу – маха се първият, вторият, третият ще се замисли дали да продължава с безграничната корупция“.

Вижте още: ГЛАДНА СТАЧКА. ДЕН 80-И

БОСИЯ ГЛАДУВА, ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ДА УМРЕ?

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС