Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Божидар Димитров: Доналд Тръмп ще стане президент на САЩ

Заради предложението му в Америка да не бъдат пускани мюсюлмани, обяснява в съобщение до медиите директорът на НИМ

Божидар Димитров смята, че ако ДАЕШ иска да инфилтрира терористи в САЩ, може предварително да ги покръсти фиктивно в някои от многобройните църкви в Близкия Изток. - Божидар Димитров: Доналд Тръмп ще стане президент на САЩ

Божидар Димитров смята, че ако ДАЕШ иска да инфилтрира терористи в САЩ, може предварително да ги покръсти фиктивно в някои от многобройните църкви в Близкия Изток.

Божидар Димитров предрече, че Доналд Тръмп ще стане президент на САЩ заради намерението да не допуска мюсюлмани в страната. В позиция, разпространена до медиите, директорът на Националния исторически музей посочва, че обещанието на магната вероятно ще му донесе държавническия пост, но едновременно с това „ще се окаже крайно неефикасно“.

Множество западни медии умишлено спират да отразяват изявите на Доналд Тръмп, защото го намират за опасен, а други дори публикуват новините за него в забавните си рубрики, у нас обаче ксенофобската му кампания все пак буди интерес. Според Божидар Димитров навярно с последното си предложение Тръмп ще си спечели мястото в Овалния кабинет – но идеята му за мюсюлманите „ще се окаже крайно неефикасна“.

Историкът предполага, че ако ДАЕШ иска да инфилтрира терористи в САЩ, може предварително да ги покръсти фиктивно в някои от многобройните църкви в Близкия Изток. Димитров прави и паралел с Римската империя – как готите, настанени в нейните земи, също „целуват“ кръста, когато минават Дунав, но това не им пречи в края на IV век да вдигнат въстание, да разгромят армията, да убият императора и дори да си основат държава за 150 години.

„Така че проблемът не е в това в една държава дали влизат мюсюлмани, християни или дори атеисти – заключава Божидар Димитров. – А какво смятат да правят в тази страна. Това се установява от т. нар. Служби.“

Вижте пълния текст на позицията на директора на НИМ, без редакторска намеса:

„Предложението на кандидата за президент Доналд Тръмп в САЩ да не бъдат допускани мюсюлмани в страната, вероятно ще му донесе високия пост, но ще се окаже крайно неефикасно. По простата причина, че ако ДАЕШ поиска да инфилтрира терорист в САЩ, тя може предварително да ги покръсти фиктивно в някои от многобройните църкви в Близкия Изток. Само в Египет има 14 милиона християни-копти. В Ливан близо 50 % от населението са християни-маронити. В Сирия около 20 %. Така че някой терорист да „целуне” кръста, да си вземе кръщелно с християнско име, а после и паспорт е елементарна работа.

Римската империя също не се е спасила от забраната езичници да се настанят в пределите й. Готите, настанени в нашите земи, също „целуват” кръста, след като минават Дунав в южна посока, а епископът им Вулфила, също като Кирил и Методий, превежда Библията на готски език. Християнската им вяра не им пречи в 378 г. да се вдигнат на въстание, да разгромят римската армия, убивайки и императора Валент, да формират за следващите 150 години държава със столица – Нове /Свищов/ и да разгулничат по цялата империя. Готите на Аларик, вандалите на Гензерих, които съсипват пък западната част на империята, също са християни – поне вождовете. Наша милост – българите, които късаме живи части на Източната римска империя, също имаме владетели християни в т.н. езически период. Кановете от рода Дуло – Кубрат, Аспарух, Тервел, Кормисош, Севар са християни.

Така че проблемът не е в това в една държава дали влизат мюсюлмани, християни или дори атеисти. А какво смятат да правят в тази страна. Това се установява от т.н. Служби.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90