POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Проф. Божидар Манов директно от Кан за „Площад Славейков“

Проф. Божидар Манов. Снимка: Личен архив - Проф. Божидар Манов директно от Кан за „Площад Славейков“

Проф. Божидар Манов. Снимка: Личен архив

След броени часове Кан ще се превърне в най-ярката световна филмова арена. Кинофестивалът започва на 17 май и до 28 май градът ще бъде убежище на доброто кино и екстраваганца с холивудски блясък. „Площад Славейков“ ще представя ежедневно най-интересните събития на форума, в който тази година има един български филм – „Посоки“ на Стефан Командарев, и още един, в който имаме копродуцентско участие – „Уестърн“. От мястото на събитието за нас ще предава Божидар Манов.

Проф. Манов е едно от най-авторитетните имена в съвременната родна кинокритика. Повече от 20 години той отразява в българските медии едни от най-големите световни кинофестивали: Берлин, Кан, Венеция, Карлови Вари… Многократно е бил член на официални и професионални журита: ФИПРЕССИ, Екуменическо жури; бивш вицепрезидент (2001 – 2005) на Международната федерация на филмовите критици ФИПРЕССИ. Член е на Европейската филмова академия. Ръководител на Катедра „Кинознание“ в НАТФИЗ.

Вижте още: СТЕФАН КОМАНДАРЕВ ПРЕДИ КАН: С МАЛКИ СТЪПКИ ВЪРВИМ КЪМ УСПЕХА

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg