Брайън Кранстън, изкарал коронавирус, призовава: Носете проклетата маска!

Актьорът е преодолял инфекцията „неотдавна“

„Искам само да ви окуража да имате още малко търпение. Бях доста стриктен в спазването на протоколите и все пак се заразих с вируса“, каза Брайън Кранстън. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Брайън Кранстън, изкарал коронавирус, призовава: Носете проклетата маска!

„Искам само да ви окуража да имате още малко търпение. Бях доста стриктен в спазването на протоколите и все пак се заразих с вируса“, каза Брайън Кранстън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актьорът Брайън Кранстън, добре познат у нас от сериалите „В обвуките на Сатаната“ и „Малкълм“, каза, че е изкарал коронавирус „неотдавна“ и е дарил кръвна плазма за медицински изследвания. Във видео в Инстаграм той използва случая, за да припомни на хората да носят маски.

Симптомите на Кранстън са били сравнително безобидни – леко главоболие, стягане в гърдите и загуба на обоняние и вкус.

„Вече сигурно се чувствате една ли не вързани, ограничено е движението ви и като мен, писнало ви е – обърна се актьорът към милионите си последователи в Инстаграм. – Е, искам само да ви окуража да имате още малко търпение. Бях доста стриктен в спазването на протоколите и все пак се заразих с вируса. Да. Звучи плашещо, когато над 150 хил. американци са мъртви заради това. Аз бях сред късметлиите. Имах слаби симптоми. Благословен съм, но ви насърчавам да носите проклетата маска, да продължавате да си миете ръцете и да спазвате социална дистанция. Можем да надмогнем този вирус – но САМО ако спазваме правилата заедно. Бъдете здрави, останете здрави.

В забавното видео със сериозно послание, Кранстън документира посещението си в дарителския център за кръв и плазма към Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Плазмата на актьора ще отиде за изследвания, които ще дадат на медиците по-ясна представа дали хората, които вече имат антитела срещу COVID-19, могат да помогнат за по-лекото изкарване на инфекцията при други. Процедурата отнема около час, достатъчно за да изгледате един филм, следвайки примера на Кранстън.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах