Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Брайън Кранстън, изкарал коронавирус, призовава: Носете проклетата маска!

Актьорът е преодолял инфекцията „неотдавна“

„Искам само да ви окуража да имате още малко търпение. Бях доста стриктен в спазването на протоколите и все пак се заразих с вируса“, каза Брайън Кранстън. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Брайън Кранстън, изкарал коронавирус, призовава: Носете проклетата маска!

„Искам само да ви окуража да имате още малко търпение. Бях доста стриктен в спазването на протоколите и все пак се заразих с вируса“, каза Брайън Кранстън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актьорът Брайън Кранстън, добре познат у нас от сериалите „В обвуките на Сатаната“ и „Малкълм“, каза, че е изкарал коронавирус „неотдавна“ и е дарил кръвна плазма за медицински изследвания. Във видео в Инстаграм той използва случая, за да припомни на хората да носят маски.

Симптомите на Кранстън са били сравнително безобидни – леко главоболие, стягане в гърдите и загуба на обоняние и вкус.

„Вече сигурно се чувствате една ли не вързани, ограничено е движението ви и като мен, писнало ви е – обърна се актьорът към милионите си последователи в Инстаграм. – Е, искам само да ви окуража да имате още малко търпение. Бях доста стриктен в спазването на протоколите и все пак се заразих с вируса. Да. Звучи плашещо, когато над 150 хил. американци са мъртви заради това. Аз бях сред късметлиите. Имах слаби симптоми. Благословен съм, но ви насърчавам да носите проклетата маска, да продължавате да си миете ръцете и да спазвате социална дистанция. Можем да надмогнем този вирус – но САМО ако спазваме правилата заедно. Бъдете здрави, останете здрави.

В забавното видео със сериозно послание, Кранстън документира посещението си в дарителския център за кръв и плазма към Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Плазмата на актьора ще отиде за изследвания, които ще дадат на медиците по-ясна представа дали хората, които вече имат антитела срещу COVID-19, могат да помогнат за по-лекото изкарване на инфекцията при други. Процедурата отнема около час, достатъчно за да изгледате един филм, следвайки примера на Кранстън.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg