VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Брад Пит открито за бащите, синовете и конфронтацията с Харви Уайнстийн

Повод за интервюто пред Си Ен Ен - новият му филм „Към звездите“ (видео)

В новия хипнотизиращ трилър на Брад Пит мистерията на връзката баща-син е голяма колкото самата Вселена. - Брад Пит открито за бащите, синовете и конфронтацията с Харви Уайнстийн

В новия хипнотизиращ трилър на Брад Пит мистерията на връзката баща-син е голяма колкото самата Вселена.

Преди излизането на новия си филм – научно-фантастичния трилър „Към звездите”, Брад Пит, актьорът на два пъти избиран от читателите на списание „Пийпъл“ за „най-секси жив мъж”, разговаря откровено с Кристиян Аманпур в студиото на Си Ен Ен за мъжествеността, бащите, синовете и конфронтацията с Харви Уайнстийн.

Филмът, режисиран от Джеймс Грей, с участието на Томи Лий Джоунс и Лив Тайлър, разказва историята на астронавта Рой Макбрайд (Пит), който издирва изчезналия си баща в Космоса. В пътешествието си той разкрива тайни, които биха могли да го убият – или да унищожат Вселената.

Говорейки за родителските взаимоотношения, 55-годишният Пит твърди, че неговият личен опит е донякъде универсален – чрез нашите родители ние получаваме първите си впечатления за Вселената, вярата, как да се държим и да се чувстваме в света.

„Някои от нас повече от други изпитват болка и объркване от това. Мисля, че понякога може да отнеме почти цял живот, за да разберем кое идва от родителите ни и кое – от нас”, казва той.

Америка за България

„Моят баща, който е живял в крайна бедност, винаги казваше, че иска да ми осигури по-добър живот – и го направи. Това ме кара да се замисля какво аз като баща мога да предложа на децата си, което да е по-добро от това, което имам“, казва Пит.

Филмът изследва темите за отношенията баща-син, уязвимостта и самотата – вълнуваща тема за Пит в работата му.

„Всички сме имали загуби, понякога сме се чувствали много самотни. Някои от нас са избутвали проблема настрана. Други са минавали през него, преодолявали са го и са излизали от другата страна като по-уверени, по-обичащи хора“, споделя той.

Пит говори откровено за развода си и борбата с алкохола. През септември 2016 г. съпругата му Анджелина Джоли подаде молба за развод след две години брак и повече от 10 години съвместен живот, а през 2017 г. актьорът разказа пред списание „GQ“ за отказването си от алкохола, признавайки, че „пие твърде много“.

Говорейки за развода и връзката си с алкохола, Пит казва, че чрез пиенето се опитвал да избяга от „тежки, болезнени чувства“. За целта прибягвал най-често до бутилката, но „снакс, „Нетфликс”, дрога – или каквото и да е друго” – също помагали.

Брад Пит твърди, че вече не иска да бяга от страховете си. Иска да премине през „трудните нощи”, защото осъзнава, че само тогава ще започне да разбира по-добре живота и ще бъде по-благодарен на хората около себе си:

„И на птичките, дърветата и всичко останало”.

Актьорът разказа и за срещата с Харви Уайнстийн. Актрисата Гуинет Полтроу, с която Пит се среща през 90-те години на миналия век, беше сред основните източници за репортажите на „Ню Йорк Таймс“, разкрили скандала около обвинения филмов продуцент, който продължава да отрича вината си, въпреки многобройните обвинения в сексуални посегателства.

В публикация актрисата разказа, че преди началото на снимките на „Ема” Уайнстийн я поканил на среща в апартамента си в хотел в Бевърли Хилс. Пред „Ню Йорк Таймс” Полтроу обясни, че срещата е приключила, когато „г-н Уайнстийн започна да ме опипва и поиска да отидем в спалнята, за ми направел масаж”.

Полтроу още същия ден разказала на тогавашния си приятел Брад Пит какво се е случило и той отишъл да се срещне с продуцента.

Попитан от Аманпур какво е да предизвикаш човека, на когото много малко хора се осмеляваха да противоречат, Пит отвръща:

„В този момент аз бях просто момче от Озаркс на игрището… това е… ние така решавахме проблемите… Просто исках да се уверя, че нищо няма да се случи по-нататък, защото тя (Полтроу) имаше да прави още два филма”.

„Мисля, че конкретно при нас в Холивуд, но и на всички работни места, динамиката в служебните отношения между мъжете и жените трябва да се пренастрои. Доста закъсняхме с тази тема, за която е много важно да се говори”, казва Брад Пит в края на интервюто.

Филмът „Към звездите“ тръгва днес, 20 септември, по българските киносалони.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg