Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Братя Коен начело на журито на фестивала в Кан

Това е първи случай в историята на кинофестивала, когато журито се оглавява едновременно от двама души - Итън и Джоел Коен. - Братя Коен начело на журито на фестивала в Кан

Това е първи случай в историята на кинофестивала, когато журито се оглавява едновременно от двама души - Итън и Джоел Коен.

Братята Итън и Джоел Коен ще са председатели на 68-ото издание на Международния филмов фестивал в Кан. Това е първи случай в историята на кинофестивала, когато журито се оглавява едновременно от двама души, предаде АФП.

Братята Коен, режисьори на „Фарго“ и „Големият Лебовски“, ще ръководят екипа от кинотворци, които ще оценяват филмите на фестивала на Френската Ривиера от 13 до 24 май.

Коен са любимци в Кан, където са представили 7 от своите 16 творби. Братята взеха „Златна палма“ през 1991 г. за филма „Бартън Финк“, наградата на журито за „Истинският Люин Дейвис“ през 2013-а, награда за най-добър режисьор за „Фарго“ (1996) и „Човекът, който не беше там“ (2001).

Останалите членове на журито ще бъдат обявени в средата на април.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg