Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бразобразници люлеят основите на НДК

Мощен брас и страст на фестивал на духовата музика

Групата Radio Zastava са италианци, австрийци, словенци и босненци, които изпълняват еклектична плетеница от музикални стилове – от рок до пънк, от суинг до реге, от балкански ритми до електронна музика.  - Бразобразници люлеят основите на НДК

Групата Radio Zastava са италианци, австрийци, словенци и босненци, които изпълняват еклектична плетеница от музикални стилове – от рок до пънк, от суинг до реге, от балкански ритми до електронна музика.

Духът на духовите инструменти ще излезе от бутилката в „София лайв клуб“ на 19 февруари. На този ден стартира четвъртото зимно издание на фестивала „Бразобразие“, който ще ехти под НДК до 21 февруари.

Форумът, организиран от „Брас асоциация“, е подготвил тежка международна програма – шест бенда с виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота в продължение на три вечери ще забъркват коктейли от фънк, суинг, джаз, ромски ритми, рок, пънк, реге.

Фестивалът ще бъде открит с мощен брас и страст от варненската формация V.S.O.P., които ще върнат времето в 30-те години на миналия век, когато режимът е бил сух, устните – ярко червени, а роклята и обувките на висок ток – задължителни. След тях на клубната сцена ще се качат младите Funky Miracle.

Във втория ден на „Бразобразие“ пред публика излизат две банди от Италия, за които духовата музика е начин на живот – Radio Zastava и Ottoni Animati. Radio Zastava са италианци, австрийци, словенци и босненци, които са майстори на еклектична плетеница от музикални стилове – от рок до пънк, от суинг до реге, от балкански ритми до електронна музика. Ottoni Animati пък ще ни пренесат на остров Сицилия, родното място на уличната банда.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

На 21 февруари „София лайв клуб“ ще разлюлее основите на НДК с музикантите (и танцьорките) от Zuralia Orchestra, за които това ще бъде първи концерт в България. Оркестърът смесва румънски фолклор с традиционна ромска музика, джаз, реге и латино ритми.

Финалът е даден на ромската банда Fanfare Ciocarlia (Песен на чучулига), родом от малко и изолирано селце в североизточната част на Румъния, които говорят и пеят на местен диалект, но музиката им е универсален език, който практикуват във всички точки на земното кълбо.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах