Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бразобразници люлеят основите на НДК

Мощен брас и страст на фестивал на духовата музика

Групата Radio Zastava са италианци, австрийци, словенци и босненци, които изпълняват еклектична плетеница от музикални стилове – от рок до пънк, от суинг до реге, от балкански ритми до електронна музика.  - Бразобразници люлеят основите на НДК

Групата Radio Zastava са италианци, австрийци, словенци и босненци, които изпълняват еклектична плетеница от музикални стилове – от рок до пънк, от суинг до реге, от балкански ритми до електронна музика.

Духът на духовите инструменти ще излезе от бутилката в „София лайв клуб“ на 19 февруари. На този ден стартира четвъртото зимно издание на фестивала „Бразобразие“, който ще ехти под НДК до 21 февруари.

Форумът, организиран от „Брас асоциация“, е подготвил тежка международна програма – шест бенда с виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота в продължение на три вечери ще забъркват коктейли от фънк, суинг, джаз, ромски ритми, рок, пънк, реге.

Фестивалът ще бъде открит с мощен брас и страст от варненската формация V.S.O.P., които ще върнат времето в 30-те години на миналия век, когато режимът е бил сух, устните – ярко червени, а роклята и обувките на висок ток – задължителни. След тях на клубната сцена ще се качат младите Funky Miracle.

Във втория ден на „Бразобразие“ пред публика излизат две банди от Италия, за които духовата музика е начин на живот – Radio Zastava и Ottoni Animati. Radio Zastava са италианци, австрийци, словенци и босненци, които са майстори на еклектична плетеница от музикални стилове – от рок до пънк, от суинг до реге, от балкански ритми до електронна музика. Ottoni Animati пък ще ни пренесат на остров Сицилия, родното място на уличната банда.

На 21 февруари „София лайв клуб“ ще разлюлее основите на НДК с музикантите (и танцьорките) от Zuralia Orchestra, за които това ще бъде първи концерт в България. Оркестърът смесва румънски фолклор с традиционна ромска музика, джаз, реге и латино ритми.

Финалът е даден на ромската банда Fanfare Ciocarlia (Песен на чучулига), родом от малко и изолирано селце в североизточната част на Румъния, които говорят и пеят на местен диалект, но музиката им е универсален език, който практикуват във всички точки на земното кълбо.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС