Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Брегович с концерт в Севастопол, възхвалява Русия

Популярният музикант съвсем наскоро имаше участие и в България

Горан Брегович изнесе концерт в София само преди 3 месеца. - Брегович с концерт в Севастопол, възхвалява Русия

Горан Брегович изнесе концерт в София само преди 3 месеца.

Югославският (както сам се нарича) композитор и музикант Горан Брегович изнесе на 26 март концерт в присъединения от Русия миналата година Севастопол – въпреки санкциите на Запада срещу агресията на Москва. Пред журналисти преди концерта изпълнителят не пропусна и да обяви респекта си пред величието на Русия.

В деня на участието си, документирано от местното издание ForPost, Брегович се среща с журналисти, с които се шегува и раздава автографи, както става ясно от видеото по-долу. Той вече бил посетил и Крим, за да се порадва на природата и да се види с местните хора. Признал, че да говорят за него там е чест, а санкциите никак не го притесняват.

Попитан дали се бои, че концертът в Крим може да навреди да бъдещите му участия в Европа, Брегович отвръща: „Все ми е едно! Във всеки случай на Балканите винаги се е чувствало величието, което идва от изток, от Русия. Мен ако питате, Западът винаги е бил параноичен по този повод, но и това ще мине“.

В Севастопол Брегович представи албума „Шампанско за цигани“. Оркестърът му за сватби и погребения не пропусна да изсвири и някои от най-популярните парчета – от фирма „Черна котка, бял котарак“ на Емил Кустурица (който е и ревностен почитател на Владимир Путин).

Само преди около три месеца, на 19 декември, Горан Брегович напълни софийската зала „Арена Армеец“ в България.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg