Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Брендо герой в книга на издирван от мафията писател

Банев осъден на 20 г. затвор, но беше пуснат под домашен арест

Брендо бе осъден за наркотрафик на 20 г. затвор, но съдът сметна, че няма да извърши ново престъпление и го прати да си "излежава присъдата" у дома. - Брендо герой в книга на издирван от мафията писател

Брендо бе осъден за наркотрафик на 20 г. затвор, но съдът сметна, че няма да извърши ново престъпление и го прати да си "излежава присъдата" у дома.

Евелин Банев-Брендо е герой в новата книга „Нула Нула Нула“ на италианския писател Роберто Савиано, осъден на смърт от италианската мафия. Книгата е отпечатан и у нас, както и „Гомор“, заради разкритията в която Камората го издирва, а Савиано завинаги ще живее с охрана.  

Новата си книга авторът е кръстил на мярката за най-чист кокаин – 000. В нея той разказва за наркотърговията в света: „В Кюрасао има едно училище. От цял свят тук идват начинаещи „мулета“. Наркотрафикантите ги обучават как да пакетират и гълтат кока, без да си навредят; ще използват стомасите им като багажни клетки за пътуване със самолет”.

sav000

Кюрасао е остров в Карибско море близо до крайбрежието на Венецуела. Там тренировката на едно бъдещо „муле“ трае седмици. Подлагата го на специални диети и упражнения, изпитва и силни болки. Пакетираните дози, които трябва да погълне, съдържат 5-10 грама кокаин. Начинаещите гълтат 30-40 пакетчета, а професионалистът – до 120. Понякога стомашните сокове разяждат опаковката. И ако някоя от тях се разтвори в стомаха му, „мулето“ умира от свръхдоза.

Наркокапитализмът отглежда наркобуржоазия, разказва Савиано. Търговците на дрога се нуждаят от банки, а те пък се нуждаят от техните пари. Точно тези пари спасяват от фалит редица от най-големите банки в кризата, твърди авторът.

Брендо е осъден на 20 г. затвор, но си живее у дома, а писателят Роберто Савиано е осъден на смърт от италианската фамия и винаги трябва да живее с охрана.

Брендо е осъден на 20 г. затвор, но си живее у дома, а писателят Роберто Савиано (на снимката) е осъден на смърт от италианската фамия и винаги трябва да живее с охрана.

Кокаиновият крал Брендо е осъден на 20 г. затвор в Италия по обвинение за трафик на 40 тона кокаин от Латинска Америка за Европа. Междувременно у нас Банев получи още 7,5 години лишаване от свобода от Софийския градски съд за пране на пари. Процес срещу него за трафик на наркотици тече и в Румъния.

Затворникът се прибра в дома си на столичната ул. „Пушкин“ през март. Софийският апелативен съд го освободи под домашен арест. Магистратите прецениха, че няма опасност Банев да се укрие или да извърши ново престъпление.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС