Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Британец, убил чайка, осъден 3 месеца да не излиза по тъмно

Птицата загубила живота си при опит да открадне чипс

От „Кралско дружество за защита на животните от жестокост“ предупреждават туристите да не хранят чайките по британското крайбрежие. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Британец, убил чайка, осъден 3 месеца да не излиза по тъмно

От „Кралско дружество за защита на животните от жестокост“ предупреждават туристите да не хранят чайките по британското крайбрежие. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Мъж, убил чайка, която опитала да открадне от чипса му, е осъден да плати солена глоба и да не напуска дома си по тъмно, съобщава Би Би Си. 64-годишният Джон Луелин-Джоунс „размазал“ чайката в стена по време на пътуване до градчето Уестън Сюпър Меър, когато тя налетяла на храната му през юли 2018 г.

Мъжът отрича да е нарушил британския Закон за дивата природа от 1981 г., но бе признат за виновен от съда в Северен Съмърсет на 12 февруари.

„Той се интересува повече от чипса си, отколкото от това, което е причинил на чайката“, произнасят се магистратите.

Джоунс е осъден на 12 седмици полицейски час – няма право да напуска дома си между 20 ч. вечерта и 8 ч. сутринта. Мъжът ще трябва да плати и 835 паунда (около 1900 лв.) – глоба плюс разходите по делото.

„Това е нечовешки начин да се отнесеш към животно – казва Саймън Евънс от благотворителната организация „Кралско дружество за защита на животните от жестокост“. – Чайката е била размазана в стената от мъжа и минувачите, включително деца, е трябвало да гледат, докато мъжът убива птицата.“

С оглед наближаващия туристически сезон, от организацията напомнят на хората да не хранят чайките и да изхвърлят отпадъците си на определените за целта места по крайбрежните алеи, където чайките са най-много.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg