VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Британец, убил чайка, осъден 3 месеца да не излиза по тъмно

Птицата загубила живота си при опит да открадне чипс

От „Кралско дружество за защита на животните от жестокост“ предупреждават туристите да не хранят чайките по британското крайбрежие. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Британец, убил чайка, осъден 3 месеца да не излиза по тъмно

От „Кралско дружество за защита на животните от жестокост“ предупреждават туристите да не хранят чайките по британското крайбрежие. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Мъж, убил чайка, която опитала да открадне от чипса му, е осъден да плати солена глоба и да не напуска дома си по тъмно, съобщава Би Би Си. 64-годишният Джон Луелин-Джоунс „размазал“ чайката в стена по време на пътуване до градчето Уестън Сюпър Меър, когато тя налетяла на храната му през юли 2018 г.

Мъжът отрича да е нарушил британския Закон за дивата природа от 1981 г., но бе признат за виновен от съда в Северен Съмърсет на 12 февруари.

„Той се интересува повече от чипса си, отколкото от това, което е причинил на чайката“, произнасят се магистратите.

Джоунс е осъден на 12 седмици полицейски час – няма право да напуска дома си между 20 ч. вечерта и 8 ч. сутринта. Мъжът ще трябва да плати и 835 паунда (около 1900 лв.) – глоба плюс разходите по делото.

Америка за България

„Това е нечовешки начин да се отнесеш към животно – казва Саймън Евънс от благотворителната организация „Кралско дружество за защита на животните от жестокост“. – Чайката е била размазана в стената от мъжа и минувачите, включително деца, е трябвало да гледат, докато мъжът убива птицата.“

С оглед наближаващия туристически сезон, от организацията напомнят на хората да не хранят чайките и да изхвърлят отпадъците си на определените за целта места по крайбрежните алеи, където чайките са най-много.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg