Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Британската „Котка върху горещ ламаринен покрив“ на екран у нас

Гледаме Сиена Милър и Джак О’Конъл в спектакъл от лондонския Уест Енд

В ролите на Брик и Маги влизат Сиена Милър и Джак О’Конъл, режисьор на спектакъла е Бенедикт Андрюс.  Снимка: „Йънг Вик“  - Британската „Котка върху горещ ламаринен покрив“ на екран у нас

В ролите на Брик и Маги влизат Сиена Милър и Джак О’Конъл, режисьор на спектакъла е Бенедикт Андрюс. Снимка: „Йънг Вик“

„Котка върху горещ ламаринен покрив“ – постановката на лондонския театър „Йънг Вик“ – ще бъде показана пред българските ценители. Запис на спектакъла ще има две прожекции в столичното кино „Синема сити“ – на 21 февруари и на 7 март. Представлението, играно ексклузивно само един сезон, е заснето на живо.

В ролите на Брик и Маги влизат Сиена Милър и Джак О’Конъл, режисьор на спектакъла е Бенедикт Андрюс. На екрана ще видим също и актьорът Колм Мийни, познат на широката публика повече от киното.

Пиесата на Тенеси Уилямс, отличена с „Пулицър“, проследява историята на южняшко семейство, събрано в семейната памучна плантация в Мисисипи за рождения ден на бащата. Действието се фокусира върху семейните проблеми на Брик, отдаден на алкохола, и амбициозната му съпруга Маги. Двойката е с много проблеми, породени както от липсата на деца, така и от стремежа на Маги да наследят плантацията.

Три от пет звезди дава на спектакъла критикът на „Гардиън“ Майкъл Билингтън.

„Това е класически пример за режисьорски театър – пише Билингтън. – Играят три уважавани звезди в лицата на Сиена Милър, Джак О’Конъл и Колм Мийни, но въпросът е какво режисьорът е направил с пиесата на Тенеси Уилямс. Както знаем от работата на Андрюс в театъра, той е голяма сила и някои от идеите му хвърлят светлина върху действието, но все пак имам чувството, че това е пиеса, която трябва да принадлежи на актьорите.

Най-доброто постижение на постановката е комбинацията от емоционално напрежение и преобразяващо чувство за хумор. От трите главни персонажа обаче истинското откровение идва от героя на О’Конъл, Брик. Той притежава обсесията на истински алкохолик, вниманието му е здраво заковано върху четирите бутилки уиски, разположени на авансцената. Той предлага поглед към душевността на човек, заключен в своя малък свят.“

Представлението не се препоръчва за зрители под 15 години.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах