VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Британски диджей спечели конкурса на Дейвид Атънбъро

Българският музикант Котарашки бе в челната шестица

Котарашки бе един от фаворитите в престижния конкурс. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Британски диджей спечели конкурса на Дейвид Атънбъро

Котарашки бе един от фаворитите в престижния конкурс. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Диджей от Брайтън, Великобритания, спечели конкурса за най-добър ремикс на песен, организиран от естественика Дейвид Атънбъро. Том Бърланд бе обявен за победител на 31 октомври и ще получи шанса да изпълни на живо ремикса си на церемония в Лондон на 30 ноември. Българинът Котарашки бе сред шестимата музиканти, достигнали финала.

Вижте още: КОТАРАШКИ: ЛИПСАТА НА ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ Е ПРОБЛЕМ НА СВЕТА

Финалистите трябваше да предложат свой прочит на триминутния запис на Атънбъро „Gender Wayang“, направен в Бали преди петдесетина години. Специфичното е, че записът е изпълнение на гамелан, типичен за региона на Индонезия ансамбъл от музикални инструменти, преимуществено металофони и гонгове. Тогава естественикът посещава острова, за да търси комодски варан за поредицата си „Zoo Quest“. От над 300 участници журито, в което е и Атънбъро, се спира на шестима кандидати, сред които и Котарашки. От там нататък изборът бе оставен в ръцете на онлайн публиката, която гласува за своя избраник в сайта на конкурса.

Състезанието бе организирано в чест на 93-тия рожден ден на Дейвид Атънбъро.

Америка за България

Вижте още: ВЪЗТОРГ ОТ НОВИЯ СЕРИАЛ НА ДЕЙВИД АТЪНБЪРО, АКО МОЖЕТЕ ДА СЕ ОТЪРСИТЕ ОТ ЧУВСТВОТО ЗА ВИНА

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg