Британски диджей спечели конкурса на Дейвид Атънбъро

Българският музикант Котарашки бе в челната шестица

Котарашки бе един от фаворитите в престижния конкурс. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Британски диджей спечели конкурса на Дейвид Атънбъро

Котарашки бе един от фаворитите в престижния конкурс. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Диджей от Брайтън, Великобритания, спечели конкурса за най-добър ремикс на песен, организиран от естественика Дейвид Атънбъро. Том Бърланд бе обявен за победител на 31 октомври и ще получи шанса да изпълни на живо ремикса си на церемония в Лондон на 30 ноември. Българинът Котарашки бе сред шестимата музиканти, достигнали финала.

Вижте още: КОТАРАШКИ: ЛИПСАТА НА ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ Е ПРОБЛЕМ НА СВЕТА

Финалистите трябваше да предложат свой прочит на триминутния запис на Атънбъро „Gender Wayang“, направен в Бали преди петдесетина години. Специфичното е, че записът е изпълнение на гамелан, типичен за региона на Индонезия ансамбъл от музикални инструменти, преимуществено металофони и гонгове. Тогава естественикът посещава острова, за да търси комодски варан за поредицата си „Zoo Quest“. От над 300 участници журито, в което е и Атънбъро, се спира на шестима кандидати, сред които и Котарашки. От там нататък изборът бе оставен в ръцете на онлайн публиката, която гласува за своя избраник в сайта на конкурса.

Състезанието бе организирано в чест на 93-тия рожден ден на Дейвид Атънбъро.

Америка за България

Вижте още: ВЪЗТОРГ ОТ НОВИЯ СЕРИАЛ НА ДЕЙВИД АТЪНБЪРО, АКО МОЖЕТЕ ДА СЕ ОТЪРСИТЕ ОТ ЧУВСТВОТО ЗА ВИНА

Bookshop 728×90