Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Британски автор учи на творческо писане в СУ

Преподавателят Уил Бъкингам има връзка с България покрай романа си „Произходът на лирата“

Блогът на Уил Бъкингам пък, Think Buddha, през 2009 г. бе подреден сред 100-те най-влиятелни от „Сънди Таймс“. - Британски автор учи на творческо писане в СУ

Блогът на Уил Бъкингам пък, Think Buddha, през 2009 г. бе подреден сред 100-те най-влиятелни от „Сънди Таймс“.

Писателят и преподавател в Университета Де Монфор, Лестър, Великобритания Уил Бъкингам ще изнесе публична лекция на тема „Творческо писане“. Тя ще се проведе на 14 май от 18 часа в 243-та аудитория на Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Освен писател и преподавател, Бъкингам е и пътешественик… при това с китара. Той има и особена връзка с България – автор е на романа „Произходът на лирата“ (2012 г.), който възражда мита за Орфей и изпраща читателите във Франция, Австрия и у нас. Британецът е автор и на книгата „Научи се сам: Писане на завършен роман“.

Блогът на Уил Бъкингам пък, Think Buddha, през 2009 г. бе подреден сред 100-те най-влиятелни от „Сънди Таймс“.

Събитието в Университета се организира от катедра „Англицистика и американистика“ към Факултета по класически и нови филологии и е част от програмата на традиционните Майски дни на културата на СУ.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg