Британският театър „Глобус“ с представления онлайн

Гледането на цената на най-евтиния им билет

Сред наличните постановки за гледане онлайн е и „Хамлет“. Снимка: Театър „Глобус“ - Британският театър „Глобус“ с представления онлайн

Сред наличните постановки за гледане онлайн е и „Хамлет“. Снимка: Театър „Глобус“

Шекспировият театър „Глобус“ затвори заради пандемията от коронавирус, но в онлайн каталога Globe Player може да бъдат гледани записи на редица спектакли на трупата.

Сред наличните постановки са „Ромео и Жулиета“, „Венецианският търговец“, „Тит Андроник“ и „Сън в лятна нощ“… Достъпът до тях е платен, а цената за заемане е приблизително колкото на най-евтините билети в театъра (5-6 британски паунда).

Има достъп и до ограничен брой безплатни видеа, които показват моменти зад кулисите.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg