Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Мисия Лондон“ в конкурс за любима книга на британците

Романът на Алек Попов е сред претендентите в конкурс на организацията PEN

Алек Попов може да бъде подкрепен електронно от всяка точка на планетата. Снимка: Румен Добрев - „Мисия Лондон“ в конкурс за любима книга на британците

Алек Попов може да бъде подкрепен електронно от всяка точка на планетата. Снимка: Румен Добрев

„Мисия Лондон“ на Алек Попов е един от претендентите в конкурс за любима преводна книга на британския клон на литературната организация PEN. Победителят ще стане ясен в края на годината, след гласуване на читателите.

Състезанието е по повод 10-ата годишнина на преводната програма на организацията, която за едно десетилетие е поднесла на англоезичните читатели редица забележителни образци на съвременната литература по целия свят, обясняват от PEN. Гласуването става чрез въвеждане на две имена и имейл, като всеки може да подкрепи Алек Попов от всяка точка на планетата – на следния линк.

„С комбинирането на темите за корупцията, объркването и невероятната некомпетентност Попов виртуозно обединява множество сюжетни линии в разкошен карнавал на яростта и безсмислената суета, позволила на илюзиите и заблудите на посткомунистическото общество да рефлектират в собствения му абсурд“, пишат за книгата издателите ѝ на английски.

В момента самият Алек Попов е в Ню Йорк, където е специален гост на фестивал за съвременна европейска литература (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Форумът включва четения, дискусии, прожекции на филми по книги. Почти всички събития са със свободен вход за гостите. Алек Попов, описан от организаторите като „един от най-забавните български автори“, участва в две от мероприятията.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90