Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Англия и Америка в от глупав, по-глупав

Британците загубиха любимия си спорт – да твърдят, че зад Океана са идиоти, пише Анди Боровиц в „Ню Йоркър“

Да се наслаждават на превъзходството на своя интелект над този на американците от много години е любим начин за прекарване на свободното време на британците. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Англия и Америка в от глупав, по-глупав

Да се наслаждават на превъзходството на своя интелект над този на американците от много години е любим начин за прекарване на свободното време на британците. Снимка: ЕПА/БГНЕС

В петък из цялото Обединено кралство британците оплакваха високо цененото си право да твърдят, че американците са значително по-глупави от тях, пише Анди Боровиц в хумористичен текст за „Ню Йоркър“. Да се наслаждават на превъзходството на своя интелект над този на американците от много години е любим начин за прекарване на свободното време на британците – надминал популярността на игри като крикет, дартс, снукър. 

Но според Алистър Доринсън, собственик на пъб в Северен Лондон, британските гласоподаватели са нанесли непоправими щети на „най-приятния спорт, който тази нация някога е познавала: а именно да се отнасят към американците като към идиоти”.

„В четвъртък, когато нашите сънародници пуснаха бюлетините, те не осъзнаха, че съсипват най-ценното развлечение, познато на тази нация – казва той. – Кретени.”

Но в лицето на тази изумителна проява на национален идиотизъм, Доринсън успява да събере сили и да демонстрира прочутата британска упоритост и воля за победа:

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Днес е тежък ден. Но аз не губя надежда – ноември идва и е възможно американците отново да се окажат по-глупави от нас“.

Междувременно „Ню Йоркър“ посвети и следващата си корица на историческия референдум. Юлският брой на авторитетното издание излиза с карикатура, осмиваща британското решение да се излезе от Европейския съюз – чрез глупавата походка на Джон Клийз от Монти Пайтън.

new-yorker

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах