Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Бритни Спиърс остава под попечителството на баща си

Съдът отсъди против певицата, въпреки разкритията ѝ, че той злоупотребява с личния ѝ живот и кариерата ѝ

„Лъгала съм и казвах на целия свят, че съм ок и съм щастлива“, заяви Бритни Спиърс пред съда на 23 юни. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Бритни Спиърс остава под попечителството на баща си

„Лъгала съм и казвах на целия свят, че съм ок и съм щастлива“, заяви Бритни Спиърс пред съда на 23 юни. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бритни Спиърс остава под попечителството на баща си, въпреки разкритията ѝ пред съда за злоупотреби с личния ѝ живот. През ноември 2020 г. Самюъл Ингам, адвокат на попзвездата, поиска от съда в Лос Анджелис да преразгледа решението си от 2008 г., че певицата се нуждае от човек, който да се грижи не само за кариерата ѝ, но и за всички аспекти от личния ѝ живот, съобщава „Гардиън“.

Спиърс поиска отстраняването на баща си Джейми Спиърс от делата си. В документите, подадени в съда през есента на миналата година, тя казва, че се страхува от него и настоява попечителството ѝ да премине изцяло в ръцете на фидуциарната корпорация „Bessemer Trust“.

Попечителството, наложено на Бритни, е решение на държавата, което обикновено се прилага върху много възрастни или тежко болни хора, които не могат сами да се грижат за себе си. Певицата получи такъв през 2008 г. след серия нервни сривове на обществено място, запечатани от камерите на папараците. На 23 юни певицата за пръв път говори публично за ситуацията и каза, че намира попечителството за „оскърбително“, баща ѝ и мениджърите ѝ редовно злоупотребяват с правата си и не ѝ позволяват да се омъжи и да забременее отново. Паралелно с това, попечителите ограничават личните ѝ контакти, не ѝ позволяват да дава интервюта и я принуждават да излиза на сцена, въпреки волята ѝ.

Вижте още: БРИТНИ СПИЪРС ПРЕД СЪДА: БАЩА МИ И МЕНИДЖЪРИТЕ МИ ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА

Джейми Спиърс отрича да е отговорен за всички ограничения, които вече 13 години управляват живота на дъщеря му. Той отговаря за музикалната ѝ кариера, но не се намесва в аспектите от личния ѝ живот от септември 2019 г. На негово място временно е Джоди Монгомъри, болногледачка на Спиърс, назначена от съда.

В документи, подадени в съда, Джейми Спиърс изразява „притеснението“ си, че адвокатът Ингам е пожелал ролята на Монгомъри да стане перманентна и изразява съмненията си, че дъщеря му иска това.

„Госпожица Спиърс каза пред съда на 23 юни, че е против попечителството си и разкри продължаващите си спорове с госпожа Монгомъри за нейното лечение и други аспекти от личния си  живот“, казва Джейми Спиърс.

В отговор адвокатът на Монгомъри излезе с изявление:

„Мога да заявя със сигурност, че Джоди Монгомъри е застъпник за Бритни и нейното благосъстояние. Тя не контролира финансовите постъпления на Бритни, но е отговорна за медицинските грижи за нея и ако Бритни иска да отнесе проблем към съда, госпожа Монгомъри винаги е била готова и е искала да помогне“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90