Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Брижит Макрон: ХХI в. ще принадлежи на жените

Единственият недостатък на Еманюел е, че е по-млад от мен, казва съпругата на френския президент в интервю за „Ел“

Детайл от корицата на „Ел“ - Брижит Макрон: ХХI в. ще принадлежи на жените

Детайл от корицата на „Ел“

„Когато чета разни неща за брака ни, винаги оставам с впечатлението, че чета историята на други хора. А нашата история е всъщност толкова проста”, казва за връзката си с френския президент Брижит Макрон. Тя дава първо интервю пред списание „Ел“, под заглавие: „Единственият недостатък на Еманюел е, че е по-млад от мен“. От „Ел“ определят разговора като „страстен, напрегнат и вълнуващ“, като предлагат на читателите си кратко резюме и откъс. Пълното интервю, пред Оливиа дьо Ламбертери, е само в хартиения носител.

Брижит Макрон говори за детството си, за страстта си към преподаването, за своята среща с Еманюел Макрон и ангажиментите му… за любовта им, която отначало ѝ се е струвала неразумна:

„Ако не бях направила този избор, щях да пропусна половината от живота си”.

Влюбената в литературата жена обяснява и за отдадеността си на преподаването, за книгите, които са я изградили, за предстоящи битки.

„Смятам, че през ХХІ в. светът ще принадлежи на жените. Може би жените ще успеят да намерият изход за този свят”, казва г-жа Макрон.

Откъс от интервюто

„Ел”: – За по-малко от седмица преминахте от малко скучното всекидневие на президентската кампания към живота в двореца. Как приехте промяната?

Брижит Макрон: – Толкова съм свикнала да ми се случват необикновени неща покрай Еманюел, че все се питам какво ли ще е следващото приключение. И това продължава вече двайсет години. В края на краищата никога не съм била извън себе си, освен вечерта на втория изборен кръг. Мнозина смятаха, че след първия кръг ще решим, че вече сме спечелили. Това бе заблуда. Никога не сме помисляли такова нещо. А и не живея с очаквания, за мен нещата съществуват, когато се случат, а не по-рано.

„Ел”: – Съпругът Ви се ангажира със създаването на статут на Първа дама, но намерението му възбуди спорове. Как стоят нещата сега?

Брижит Макрон: – Въпросът ще бъде решен не чрез закон, а с харта за прозрачност, която ще съдържа информация за разходите ми, какви са задачите и средствата ми. На уебсайта на Елисейския дворец ще бъдат достъпни данните за моите срещи, за ангажиментите ми, така че французите да са наясно какво върша. Важно е всичко да бъде пределно открито: както всички, които са ме предхождали, ще заема публичната си роля, но сега французите винаги ще знаят какви средства са на мое разположение.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg