Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Бродуей се завърна: само за ваксинирани

Билетите изкупени за седмица напред, цените са от 100 до 2,5 хил. долара

Актьорите от мюзикъла „Хамилтън“ са силно развълнувани след завръщането си пред публиката. Снимка: „Хамилтън“/Театър „Ричард Роджърс“/Фейсбук  - Бродуей се завърна: само за ваксинирани

Актьорите от мюзикъла „Хамилтън“ са силно развълнувани след завръщането си пред публиката. Снимка: „Хамилтън“/Театър „Ричард Роджърс“/Фейсбук

Бродуей отвори след година и половина прекъсване, съобщиха медиите в Ню Йорк. В чест на знаменателното събитие на „Таймс скуеър“ трупата на Театър „Минскофф“ представи на 14 септември представление под открито небе по мотиви от „Цар Лъв“. Пърформансът бе предназначен за сутрешното шоу на телевизия АВС и събра стотици зрители на площада. До тях огромен плакат възвестяваше „Бродуей се завърна“.

На 14 септември бе последната репетиция с костюми на мюзикъла суперхит „Хамилтън“ в театъра на Ричард Роджърс, първото представление пред публика ще бъде на 21-и. Официалното откриване на новия сезон на Бродуей ще се състои на 17 септември на специално издигната сцена на „Дъфи скуеър“ с водещи Норм Луис и Майкъл Ури под заглавие „Завеси горе!“. На събитието ще присъстват и почетни гости от управата на Ню Йорк и щатски сенатори.

До края на 2021 г. в театрите на Бродуей ще бъдат показани 39 спектакли и мюзикъли. На 21 септември се възобновяват представленията на един от най-посещаваните мюзикъли – „Чикаго“, в Театър „Амбасадор“. Цената за един билет на Бродуей в момента варира от 100 до 2,5 хил. долара, а всичко е продадено поне за седмица напред.

Единственият начин да се гледа спектакъл на Бродуей е при преминат пълен ваксинационен цикъл. Децата под 12 години, за които още не са одобрени ваксини, ще влизат с отрицателен тест. При това всички в театъра – зрители и екип (освен актьорите) – ще трябва да носят задължителни маски.

Всички зрители в Театър „Ричард Роджърс“ на генералната репетиция на 14 септември са с маски и ваксинирани. Снимка: „Хамилтън“/Театър „Ричард Роджърс“/Фейсбук

Отварянето на Бродуей е един от най-важните показатели, че Ню Йорк се връща към обичайния си ритъм. За това помага високият процент ваксинации – 72,1% от възрастните жители на града са приключили ваксинационния процес, 79,6% са поне с една доза от ваксината, а в някои райони на града процентът надскача 90. През последната седмица в Ню Йорк на ден има по-малко от 1200 заразени, а в болница влизат максимум по 60 души. На ден от Ковид умират не повече от десетима.

Бродуей затвори изцяло на 12 март 2020 г. заради пандемията от коронавирус. По това време репертоарът на всички театри по знаменитата улица е наброявал 31 пиеси и мюзикъли, в това число 8 премиерни.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС