VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

„Бронзовата къща“ не пази от светкавици

Във вторник периферията около бетонната плоча на „Бронзовата къща“ бе затревена. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков  - „Бронзовата къща“ не пази от светкавици

Във вторник периферията около бетонната плоча на „Бронзовата къща“ бе затревена. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Нова табелка, засега само подпряна до основите на „Бронзовата къща“, предупреждава за някои сериозни опасности, свързани с инсталацията.

Първо: не се катерете по скулптурата. Факт е, че изглежда лесно и забавно, но не го правете, въпреки че от върха ѝ сигурно се открива хубава гледка.

Второ: ако сте близо до „Бронзовата къща“, пазете се от светкавици. Не се подвеждайте и по наименованието ѝ – тя може да е бронзова, но изобщо не е къща. В нея не можете да се скриете от дъжда, а още по-малко от светкавиците.

(Каквото и да сте чули преди това, в нея не може да се провеждат и концерти, театрални постановки и други културни мероприятия с участието на повече от двама души заедно с публиката – но това е друга тема.)

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

В третото кръгче, нарисувано на табелката, се вижда нещо като фотокамера – но нямаме представа какво трябва да ни предупреждава този символ – освен, може би: „Внимавайте, наоколо има хора с фотоапарати“. Но фотоапаратите (дори и когато са със светкавици) са далеч по-безопасни от истинските светкавици.

Продупредителната табела край „Бронзовата къща“. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Австрийското посолство планира откриване на „Бронзовата къща“ в средата на юли. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg