Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Бронзовата къща“ не пази от светкавици

Във вторник периферията около бетонната плоча на „Бронзовата къща“ бе затревена. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков  - „Бронзовата къща“ не пази от светкавици

Във вторник периферията около бетонната плоча на „Бронзовата къща“ бе затревена. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Нова табелка, засега само подпряна до основите на „Бронзовата къща“, предупреждава за някои сериозни опасности, свързани с инсталацията.

Първо: не се катерете по скулптурата. Факт е, че изглежда лесно и забавно, но не го правете, въпреки че от върха ѝ сигурно се открива хубава гледка.

Второ: ако сте близо до „Бронзовата къща“, пазете се от светкавици. Не се подвеждайте и по наименованието ѝ – тя може да е бронзова, но изобщо не е къща. В нея не можете да се скриете от дъжда, а още по-малко от светкавиците.

(Каквото и да сте чули преди това, в нея не може да се провеждат и концерти, театрални постановки и други културни мероприятия с участието на повече от двама души заедно с публиката – но това е друга тема.)

В третото кръгче, нарисувано на табелката, се вижда нещо като фотокамера – но нямаме представа какво трябва да ни предупреждава този символ – освен, може би: „Внимавайте, наоколо има хора с фотоапарати“. Но фотоапаратите (дори и когато са със светкавици) са далеч по-безопасни от истинските светкавици.

Продупредителната табела край „Бронзовата къща“. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Австрийското посолство планира откриване на „Бронзовата къща“ в средата на юли. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах