Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Без ваксинирани с Астра Зенека на концерта на Брус Спрингстийн

Първото шоу на Бродуей след пандемията

Брус Спрингстийн на концерт в Цюрих, Швейцария, през 2016 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Без ваксинирани с Астра Зенека на концерта на Брус Спрингстийн

Брус Спрингстийн на концерт в Цюрих, Швейцария, през 2016 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Брус Спрингстийн се завръща на сцената в Театър „Сейнт Джеймс“ на 26 юни и това ще бъде първото шоу на Бродуей след пандемията. В салона обаче ще бъдат допускани само ваксинирани с пълния цикъл на една от трите ваксини, одобрени в Щатите – Pfizer BioNTech, Moderna или еднократната Johnson. Ваксинираните с Астра Зенека, която не е одобрена за употреба в САЩ, но е популярна в Канада, Великобритания и други страни, няма да бъдат допуснати до концерта.

„Шоуто трябва да продължи. Но ако сте получили ваксината Астра Зенека, не сте поканени“, пише канадският вестник „Торонто стар“ за решението на Спрингстийн и неговите продуценти.

Носенето на маски в залата няма да бъде задължително и не се предвижда намаляване на капацитета на местата. 1700-те зрители, които ще могат да присъстват на шоуто, няма да бъдат изолирани на метър и половина един от друг. Изключения от правилото за ваксинациите ще се допускат за деца между 14 и 16 години, които трябва да имат негативен PCR-тест и да бъдат придружени от напълно ваксинирани възрастни.

Шоуто се възприема като тест за бъдещето на Бродуей. Повечето от спектаклите в театралното сърце на Ню Йорк са планирани за есента.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg