Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Българско знаме скри графитите на Вълнолома във Варна

„Време ни е за възраждане“, призовават доброволците, изрисували 21-метровия флаг

С надпис до стената в двата края на 21-метровия флаг доброволците призовават – „Време ни е за възраждане“. Снимки: Фейсбук, Национално движение „Възраждане“ - Българско знаме скри графитите на Вълнолома във Варна

С надпис до стената в двата края на 21-метровия флаг доброволците призовават – „Време ни е за възраждане“. Снимки: Фейсбук, Национално движение „Възраждане“

Вълноломът до пристанището във Варна вече не е издраскан с графити, а е покрит с българското знаме. Инициативата е на доброволци от движение „Възраждане“. С надпис до стената в двата края на 21-метровия флаг те призовават – „Време ни е за възраждане“.

valnolom1

valnolom3

valnolom4

В социалната си мрежа ентусиастите обясняват, че всяка друга държава посреща пристигащите със свои знамена. Във Варна обаче за морските посетители досега не бил видим български трибагреник. След реализирането на идеята – това се променя.

Доброволците са имали и други акции. Само преди две седмици, за празника на славянската писменост и култура, те пребоядисаха стената на дом „Княгиня Надежда“ на ъгъла на „Кракра“ и „Христо Ботев“, припомнят от движението в профила си във Фейсбук. За първи път тя бе освежавана преди седем години – отново от членове на „Възраждане“.

Само преди две седмици, за празника на славянската писменост и култура, от движение „Възраждане“ пребоядисаха стената на дом „Княгиня Надежда“ на ъгъла на „Кракра“ и „Христо Ботев“.

Само преди две седмици, за празника на славянската писменост и култура, от движение „Възраждане“ пребоядисаха стената на дом „Княгиня Надежда“ на ъгъла на „Кракра“ и „Христо Ботев“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах