Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бунтът в Хореографското училище стигна до развръзка

Зам.-министър стана рефер в сблъсъка между народните танци и балета

Деца от училището играят народни танци пред входа, а над него е окачен лозунг "Не на диктатурата!". - Бунтът в Хореографското училище стигна до развръзка

Деца от училището играят народни танци пред входа, а над него е окачен лозунг "Не на диктатурата!".

Бунтът в Националното училище по танцово изкуство в София приключи с хепи енд. Абитуриентите от специалност „Български танци“ отказа в понеделник да влязат в клас в знак на протест срещу отказа на директорката им да им осигури зала за годишния концерт на випуска им. Децата останаха вън и играха хора и ръченици пред входа, над който бе окачен лозунг „Не на диктатурата!“(Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Рефер на сблъсъка стана зам.-министърът на културата Боил Банов, който се срещна на място с дванайсетокласниците за да чуе оплакванията им на живо в присъствието на директорката им Анна Донева. Учениците заявиха пред министъра, че училищното ръководство неглижира специалността „Български танци” и толерира балета. В резултат Министерството на културата поиска Регионалният инспекторат по образованието в София да извърши комплексна проверка в Хореографското училище, такава ще направи и Инспекторатът на Министерството на културата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg