Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бушидо-театърът на Нина Димитрова

Актрисата с девета покана за гастрол в Япония

Театър „Кредо“ - Стелиан Радев, Нина Димитрова и Димитр Несторов - по пътя... Снимка: Румен Добрев - Бушидо-театърът на Нина Димитрова

Театър „Кредо“ - Стелиан Радев, Нина Димитрова и Димитр Несторов - по пътя... Снимка: Румен Добрев

Театърът на Нина Димитрова притежава самурайски ценности, а актьорът в него следва кодекс на честта. Затова вероятно и в Япония толкова много я обичат. Тя е единственият български актьор с бушидо в тази страна и сега – след осем турнета в онези далечни земи – нейният театър „Кредо“ отново получи покана за гастрол.

След по-малко от месец Димитрова ще отлети по посока на изгряващото слънце със своя малък, но сплотен екип – талантливите млади актьори Стелиан Радев и Димитр Несторов. От другата страна на земята трупата на Нина ще представи представленията с рекордно дълголетие „Шинел“ по Гогол и „Каквото направи дядо…“ по Андерсен. (След година „Шинел“ навлиза в своя 25 сезон, а „Дядо…“ започва да отброява второто си десетилетие.) Началото е в Сапоро на 19 и 20 септември – следва преход с театралните такъми през сцените на Кагава, Токио, Иида, Нагоя и Кобе. Финалът ще бъде на 8 октомри на остров Ошима.

„Дневникът на един луд“

Нина Димитрова и Стелиан Радев в „Шинел“

Нина Димитрова и Димитр Несторов в „Каквото направи дядо...

Нина Димитрова и Димитр Несторов в „Каквото направи дядо…“

След успешното турне през 2014-а в Япония, организирано от токийския театър „Пук“, те отново ще им бъдат домакини. Сега, през месец юни, Харухико Ии от „Пук“ пристигна в България, за да гледа най-новата продукция на театър „Кредо“ „Дневникът на един луд“ по Гогол – за този сезон спектакълът бе отличен с номинации за Стелиан Радев с „Икар“ и „Аскеер“ и награда от Международния фестивал в Габрово „БГмот“. Явно се задава още един гастрол в Япония.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах