Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бясното куче, шайката и празният стол

Антон Тодоров заплаши журналист – от името на ГЕРБ, на Пеевски или на кафявите медии?

Антон Тодоров в студиото на Нова телевизия. - Бясното куче, шайката и празният стол

Антон Тодоров в студиото на Нова телевизия.

Представяли ли сте си какво ще стане, ако остриетата на кафявите медии станат народни представители? Ако онези, които не признават личност и достойнство, застанат на парламентарната трибуна? Ако типове, които променят през час позициите си, само и само да излижат някои части на силните, бъдат облечени и с власт? Ако такива екземпляри започнат да обикалят медиите и да интригантстват в национален ефир? Какво ще стане ли? Ето какво:

Виктор Николаев, Нова телевизия: Този избор продукт на една шайка ли е, която иска да вземе поръчката за милиард и половина? (разговорът е за процедурата за купуване на изтребители)

Антон Тодоров, ГЕРБ: Много силни думи употребявате.

В.Н.: Те не са мои.

А.Т.: Ще ви изядат хляба.

В.Н.: Не са мои – поне думата „шайка“.

А.Т.: Вече изядоха, ха-ха, хляба на колежката ви. Тя и тя малко така… беше тръгнала в някаква посока, ама… нещо виждам, че липсва столчето ѝ.

В.Н.: Какво казвате?

А.Т.: Какво казвам – ми не знам, обяснете ми що я няма…

Ако някой не е разбрал, ето какво се случи:

Депутат от управляващата партия заплашва в ефир водещ на национална телевизия. Депутат от управляващата партия намеква, че Анна Цолова е свалена от ефир, защото е питала много. Депутат от управляващата партия демонстрира задоволство от този факт. Депутат от управляващата партия не се усеща какво говори и какво прави.

Ако някой пък не е разбрал защо депутатът избухна, ето защо:

През 2013 г. депутатът издава книгата „Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите“, в която пише за споменатите: „Работеха и живееха като „шайка“ – персони, обединени от престъпна цел“. Да, правилно прочетохте. По-късно лицето става депутат от ГЕРБ, т.е. от описаната от него „шайка“. Вероятно е бил стимулиран – с потупване по рамото, разбира се.

Книгата му е издадена от издателството на собственика на един от кафявите сайтове. Рекламирана е от друг кафяв сайт. Общото между тях е, че се редуват в ролята си на трибуна номер едно на Делян Пеевски. Лицето, което вече е депутат, днес пък има собствено предаване в телевизията, която изобщо не е на Пеевски.

От чие име Тодоров заплашва журналист?

От името на ГЕРБ?

От името на блик, пиц, канал три и т.н.?

От името на Делян Пеевски?

Бойко Борисов и Цветан Цветанов може да са много доволни, че са се сдобили с бясно куче в редиците си, което да хвърля екскременти към вентилатора и така да разстройва публичната среда. Понякога е удобно – особено когато мишените са политическите ти опоненти. Вентилаторът обаче пръска във всички посоки, а бесните кучета рано или късно хапят стопаните си. Няма да му е за първи път, де.


П.П. 1. А какво може да направи водещият в такава ситуация? Нормалният човек би изпитал неудържимо желание да срещне мустака на депутата с обратното на дланта си. Но пък не върви в ефир. Може и да изгони госта си. Може и да приключи разговора с думите: Нямам повече въпроси, всичко е ясно. Нещо ще добавите ли?… Може и да се направи, че нищо не е станало. Проблемът на Виктор в този случай е, че както и да беше реагирал, щеше да остане сам в този акт на съпротива. За съжаление.

П.П. 2. Позиция от Нова телевизия? Която все още не е дала обяснение защо Анна Цолова бе свалена от ефир, а пък „новото предаване“ така и не е видяло бял свят.


Източник: Клуб Z

Заглавието е на „Площад Славейков“. Оригиналното е „От чие име лае кучето?“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах