Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Чалга“ с най-много публика по кината тази седмица

Другият най-гледан български филм според боксофиса - „Бай Иван 2“

Актрисата Елеонора Иванова в образа на Барбара, накратко Барби, в стопкадър от филма „Чалга“ - „Чалга“ с най-много публика по кината тази седмица

Актрисата Елеонора Иванова в образа на Барбара, накратко Барби, в стопкадър от филма „Чалга“

Почти 45 хиляди зрители са гледали филма „Чалга“ на режисьора Мариан Вълев през последната седмица, става ясно от боксофиса на Националния филмов център. Драмата за чалга културата, която отравя обществото, е докарала повече от половин милион лева приходи на създателите си само две седмици след премиерата си.

За сравнение, другият най-гледан български филм според боксофиса – „Бай Иван 2“, който е в разпространение вече 28 седмици и е гледан общо от 95 хиляди зрители, е донесъл приходи от 902 хил. лв.

„Чалга“ на Мариан Вълев предизвика много зрителски реакции. Повечето коментари за българската кинотворба са позитивни. Филмът е и новаторски – за първи път у нас той е заснет изцяло с мобилен телефон. Оператор на филма е Димитър Гочев.

Другият български филм, който наскоро имаше премиера – „Български кораб потъва в бурно море“ на режисьора Петринел Гочев, за 3 седмици е събрал 2 900 зрители и 30 901 лв. приходи.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg