Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Чалга концерт на Античния театър в Пловдив

„Попфолк музиката не е забранена от Закона и реално няма мотив да им бъде отказано“, обясняват от общината

Античният театър в Пловдив очаква своята попфолк премиера - на 4 юни. - Чалга концерт на Античния театър в Пловдив

Античният театър в Пловдив очаква своята попфолк премиера - на 4 юни.

Чалга концерт ще разлюлее Античния театър в Пловдив. Събитието е планирано за 4 юни, когато „Пайнер“ ще празнува 25 години от създаването си, пише „Дарик радио“. От кръчмата труженичките на фолка ще излязат на сцена, където двайсет века по-рано са били играни първите образци на античната драма. А след четири години градът ще бъде Европейска столица на културата…

„Пайнер“ са получили разрешение за ползване на Античния театър от Община Пловдив – в нея има специална комисия, която разглежда молбите за наем на древното културно средище. Тарифата, гласувана от Общинския съвет за наем на сцената за една вечер е 2880 лева с ДДС.

Георги Титюков – кмет на район „Централен“, твърди, че първоначално е имало молба концертът на бъде на централния градски площад, но била отхвърлена.

„Попфолк музиката не е забранена от Закона и реално погледнато няма мотив да бъде отказано използването на Античния театър, но така или иначе решението е взето от „голямата“ община“, обяснява пред „Дарик“ Титюков.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg