Чърчил пее Hey, Jude, парламентът ликува (видео)

Гари Олдман и Джо Райт в хор с 450 статисти на снимачната площадка

За превъплъщаването си в образа на Чърчил Гари Олдман наскоро спечели „Златен глобус“ за най-добра роля в драма. - Чърчил пее Hey, Jude, парламентът ликува (видео)

За превъплъщаването си в образа на Чърчил Гари Олдман наскоро спечели „Златен глобус“ за най-добра роля в драма.

Режисьорът Джо Райт бе заснет как „дирижира“ 450 статисти в подгряващо изпълнение на песента на „Бийтълс“ Hey, Jude на снимачната площадка на „Най-мрачният час“, докато Гари Олдман влиза като Уинстън Чърчил, пише „Индипендънт“.

Записът е направен от актьора Самюъл Уест, който е трябвало да изчака доста време, преди да получи разрешение да сподели в социалните мрежи клипа, записан в студио, пресъздаващо Камарата на общините.

51-годишният Уест е качил видеото в Туитър с текст:

„Чаках една година за това. Джо Райт, режисьор на „Най-мрачният час“, ръководи 450 „парламентаристи“ в подгряващо изпълнение на Hey, Jude между снимките. Гари Олдман като Чърчил влиза към края. Надявам се филмът да ви хареса“.

Америка за България

При влизането на Олдман статистите веднага го забелязват и спират, за да го поздравят с аплодисменти и одобрителни викове.

https://youtu.be/56ZqI030a7c

За превъплъщаването си в образа на Чърчил актьорът наскоро спечели „Златен глобус“ за най-добра роля в драма, получи номинация за британските кинонагради „Бафта“ и според доста критици има сериозен шанс да влезе и в номицаниите за „Оскар“.

Българската премиера на „Най-мрачният час“ е на 2 февруари.

Bookshop 300×250 3

Bookshop 728×90