Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Чарлийз Терон: Жените ще преживеят апокалипсиса

Актрисата похвали режисьора Джордж Милър, че е намерил място в бъдещето за силни женски персонажи

Чарлийз Терон като командир Ярост. - Чарлийз Терон: Жените ще преживеят апокалипсиса

Чарлийз Терон като командир Ярост.

Носителката на Оскар Чарлийз Терон призова режисьорите на научно-фантастични филми да спрат да пренебрегват жените и даде за пример новата лента от сагата за Лудия Макс, която дава поглед към постапокалиптично бъдеще с участието на силни дамски персонажи. Във филма на режисьора Джордж Милър тя играе едноръката и гологлава Командир Ярост.

„Винаги съм искала да проуча жанра малко повече, особено защото смятам за погрешно схващането, че жените не го обичат или че не искат да гледат научно-фантастични филми“, заяви Терон в токшоуто на Кели и Майкъл. „Просто усещам, че жените са погрешно представени в тях – защо винаги виждаме момичето по сутиен и в края на кадъра? Защо няма момиче, което стои на едно и също бойно поле с мъжете?“, запита южноафриканската актриса.

„Ние не искаме да сме мъже, но в един постапокалиптичен свят, ние ще сме оцелелите! Има нещо много, много приятно да играеш жена, която освен жена, е и суров воин като Макс и може въпреки че е с една ръка да се бие точно като него“, коментира тя.

„Лудия Макс: Пътят на яростта“ се очаква да е сред най-добре приетите жанрови филми на годината. В четвъртък предстои премиерата му на филмовия фестивал в Кан, а ден по-късно той ще се завърти и по кината по целия свят, включително и в България.

Филмът е създаден 29 години след последния филм от поредицата за Лудия Макс, а действието му се развива между тези в първата и втората част. Човечеството е на ръба на лудостта, борейки се за насъщния в пост-апокалиптичените, сурови пустини на земята. Но двама бунтари – Макс (Том Харди) и командир Ярост (Чарлийз Терон), може да са точно хората, които да въдворят ред.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg