POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Чарлс III герой в нов роман за Бонд

„В служба на Негово Величество“ излиза два дни преди коронацията на новия британски крал

31 март 2023 г. Крал Чарлс III на официално посещение в Хамбург, Германия - първата му държавна визита в чужбина като монарх. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Чарлс III герой в нов роман за Бонд

31 март 2023 г. Крал Чарлс III на официално посещение в Хамбург, Германия - първата му държавна визита в чужбина като монарх. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нова шпионска Бонд история ще излезе на англоезичния пазар по случай коронацията на крал Чарлс, съобщава „Варайъти“. Книгата „В служба на Негово Величество“ (On His Majesty’s Secret Service) е поръчана от попечителския тръст на Иън Флеминг на Чарли Хигсън, автор на пет романа от поредицата „Младия Бонд“, представяща шпионина като колежанин.

Новият роман ще излезе на 4 май, два дни преди коронацията на 6 май в Лондон. Действието се базира на това събитие и се развива в наши дни. Всичко в историята започва тъкмо на 4 май и Бонд е изпратен в последната минута да осуети опит за провал на коронацията на краля. Зад пъкления план стои богатият и ексцентричен Ателстан от Уесекс, решен на всичко да предаде смъртоносен ценен урок на Великобритания, гласи синопсисът на предстоящото издание. Мисията на Бонд е да пресече тъмните му планове и да надвие Ателстан и екипа му от наемници.

„В служба на Негово Величество“ излиза точно 60 години след десетия роман на Флеминг „В служба на Нейно Величество“. Всички отчисления от продажбата на книгата ще отидат в подкрепа на Националния литературен тръст, британска благотворителна организация, която работи с училища и общества за повишаване на грамотността на деца в неравностойно положение.

Хигсън е автор на пет романа от серията „Младия Бонд“, младежки шпионски романи, в които популярният герой е колежанин в „Итън“ през 30-те.

„Когато преди малко повече от месец от попечителския тръст на Иън Флеминг дойдоха при мен с предложение за написването на история за Бонд като възрастен, аз бях във възторг. Докато не осъзнах, че трябва да е завършена за коронацията през май – коментира Хигсън. – Идеята да завърша историята за толкова кратък период от време предизвика напрежение, достойно за всяка мисия на Бонд. Въпреки че, разбира се, никой не стреляше по мен.“

В романа има всичко, което читателите обичат в оригиналните романи за Бонд – коли, секс, насилие, колоритен антагонист и, разбира се, самият Бонд – колкото познат, толкова и изненадващ, издава авторът.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС