Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Чавдар Николов вече в „Шоуто на Слави“

Водещият обяви новото попълнение в екипа си и иронизира Нова телевизия

 Карикатуристът Чавдар Николов, снимка: Емил Георгиев  - Чавдар Николов вече в „Шоуто на Слави“

Карикатуристът Чавдар Николов, снимка: Емил Георгиев

Чавдар Николов ще показва видеокарикатурите си отново в национален ефир – но не в Нова телевизия, а в Би Ти Ви, в „Шоуто на Слави“. В четвъртък вечерта водещият обяви, че художникът е новото попълнение в предаването му.

„От днес към нашия екип се присъедини карикатуристът Чавдар Николов, който, ако не знаете – да ви кажа, беше уволнен от Нова телевизия заради карикатура, осмиваща Бойко Борисов – каза Трифонов. – Вече наистина сте свободни да виждате истината в неговите карикатури.“

С последното той се присмя на слогана на Нова телевизия – „Свободни да виждаме истината“. След анонса в предаването бе излъчена и карикатура на Чавдар Николов – осмиваща отново Бойко Борисов и правителството му, покрай опитите за промени в Изборния кодекс.

На краткото видео премиерът е облечен с патриаршески одежди с комунистически символи, държи портрет на Тодор Живков с надпис „Задължително гласуване“ и произнася: „Кодексът воскресе“. След това пък Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Валери Симеонов и Георги Първанов, със свещи в ръка, отвръщат: „Воистина воскресе“.

Кадър от първата видеокарикатура на Чавдар Николов, излъчена в „Шоуто на Слави“.

Кадър от първата видеокарикатура на Чавдар Николов, излъчена в „Шоуто на Слави“.

Вижте още: ЧАВДАР НИКОЛОВ ЗА ПРЕМИЕРА: КАЗА ЗА НОВИЯ МИ ДОГОВОР, ЧАКАМ ИНСТРУКЦИИ ЗА КАРИКАТУРА

В средата на април видеокарикатура на Чавдар Николов, осмиваща Бойко Борисов, бе свалена от всички сайтове в медийната група на Нова телевизия – заедно с всичките му останали работи там. След като часове наред от медията нямаше официална позиция за случилото се, към края на работния ден оттам обявиха, че не ставало дума за цензура, а за изтекъл договор на художника.

По-късно карикатурите бяха възстановени. Това се случи малко след като министър-председателят обяви изтриването на видеото като удар от Нова тв лично срещу него.

Преди седмица Чавдар Николов разкри пред „Площад Славейков“, че окончателно е прекратил отношенията си с Нова. Тогава той обясни, че коментарите на премиера Борисов за заплатата му и несъществуващия нов договор с телевизията са го възмутили, но не е видял подобно възмущение у ръководството на медията, както е очаквал.

„Реших, че е безсмислено вече да разговаряме“, каза художникът.

Вижте още: ЧАВДАР НИКОЛОВ: ПРЕКРАТИХ ОКОНЧАТЕЛНО ОТНОШЕНИЯ С НОВА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах