POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Черен петък за книги в НДК

Хемингуей, Бьол, Филип Рот – над 1000 предложения с отстъпка най-малко 50%

Литературен клуб „Перото“ организира Книжния черен петък, но той самият ще се проведе в зала 4 на НДК. Снимка: Румен Добрев, Архив - Черен петък за книги в НДК

Литературен клуб „Перото“ организира Книжния черен петък, но той самият ще се проведе в зала 4 на НДК. Снимка: Румен Добрев, Архив

Същинска книжна война се очаква да се разрази в зала 4 на Националния дворец на културата в днешния ден. От 9 до 19 часа там се провежда инициативата „Черен петък“. Организирана от Литературен клуб „Перото“, в нея на читателите ще се предлагат повече от 1000 книги с отстъпки от най-малко 50%. Някои от намаленията ще са до 80 на сто от коричната цена.

Общо 16 са издателствата, сред чиите заглавия ще могат да избират посетителите на зала 4 – това са „Сиела“, „Жанет 45″, „Колибри“, „Хермес“, „Труд“, „Бард“, „Ентусиаст“, „Весела Люцканова“, „Фама“, „Ера“, „Рива“, „Унискорп“, „Атлантис“, „Кралица Маб“, „Делакорт“ и „Алтера“.

От „Перото“ вече съобщиха, че това е първото подобно събитие, което организират, но то със сигурност няма да е последното. Изразиха и амбицията в следващи издания да се включват все повече нови издателства.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС