Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Чернокож Д`Артанян и индийска Милейди в английска версия на „Тримата мускетари”

Излиза и нова френска адаптация по Дюма, в която също има чернокож мускетар

Малачи Пулар-Лачман е първият чернокож Д`Артанян в киното. Снимка: Детайл от плаката на филма - Чернокож Д`Артанян и индийска Милейди в английска версия на „Тримата мускетари”

Малачи Пулар-Лачман е първият чернокож Д`Артанян в киното. Снимка: Детайл от плаката на филма

Малачи Пулар-Лачман, чернокож актьор, познат от филмите на ужасите „Shark Bait“ (Стръв за акули) и „Hounded“ (Преследван), влиза в ролята на Д`Артанян в нова версия на „Тримата мускетари“ на режисьора Бил Томас („В като Вендета“, „Пазителите на галактиката“), става ясно от страницата на филма в IMDB. Премиерата на британската продукция е планирана за 16 март.

В ролята на Милейди е английската певица от индийски произход Прея Калидас, чиято кариера е основно в музикалните театри на Острова. Ролята на кардинал Ришельо, върху когото е фокусиран филмът, е поверена на Джеймс Козмо, познат на зрителите от сериала „Чернобил“ на НВО.

Британската продукция с расово разнообразие ще излезе само месец преди френския двусериен филм, също адаптация по „Мускетарите“ на Дюма с Венсан Касел в ролята на Атос и Ева Грийн като Милейди. Двете части, озаглавени „Д`Артанян“ и „Милейди“, ще излязат с разлика от 9 месеца – през април и през декември 2023 г. Във френската версия също ще има чернокож мускетар – Ханибал, чийто първообраз е вдъхновен от реално съществуващия Аниаба, първият черен мускетар във Франция, въпреки историческия анахронизъм – Аниаба е живял по времето на Луи ХІV, 50 години след събитията в романа на Дюма.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg