Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Черното пиле“ онлайн в Деня на театъра

Моноспектакълът на Мариус Куркински ще бъде излъчен в интернет срещу билет на символична цена (видео)

„Черното пиле“ събира три разказа на Николай Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и едноимения „Черното пиле“. Снимка: БГНЕС - „Черното пиле“ онлайн в Деня на театъра

„Черното пиле“ събира три разказа на Николай Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и едноимения „Черното пиле“. Снимка: БГНЕС

„Черното пиле“, моноспектакълът на Мариус Куркински, ще има онлайн премиера на 27 март, Международния ден на театъра. Представлението може да бъде гледано от 20,30 ч., както и в следващите 72 часа след излъчването му в тази интернет платформа.

Достъпът не е свободен – билетът е на символична цена от 8 лв.

„Черното пиле“ събира три разказа на Николай Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и едноимения „Черното пиле“. През 2018 г. Куркински получава за спектакъла номинация за „Икар“ за водеща мъжка роля. Година по-късно е отличен с наградата „Крикор Азарян“ за принос в развитието на театралното изкуство. Постановката е носител и на първа награда от Националния театрален фестивал „Чудомирови празници“ в Казанлък.

Сценографията и костюмите са на Милен Боричев. Музиката е на Емилиян Гацов – Елби.

Хора, които живеят трудно, страдат, понякога изпадат в грехове, но винаги търсят разкаяние и никога не пропускат великите мигове на радост и любов. В разказите на Хайтов душата на българина е чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват“, споделя актьорът за спектакъла.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС