VivaPay

„Черното пиле“ онлайн в Деня на театъра

Моноспектакълът на Мариус Куркински ще бъде излъчен в интернет срещу билет на символична цена (видео)

„Черното пиле“ събира три разказа на Николай Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и едноимения „Черното пиле“. Снимка: БГНЕС - „Черното пиле“ онлайн в Деня на театъра

„Черното пиле“ събира три разказа на Николай Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и едноимения „Черното пиле“. Снимка: БГНЕС

„Черното пиле“, моноспектакълът на Мариус Куркински, ще има онлайн премиера на 27 март, Международния ден на театъра. Представлението може да бъде гледано от 20,30 ч., както и в следващите 72 часа след излъчването му в тази интернет платформа.

Достъпът не е свободен – билетът е на символична цена от 8 лв.

„Черното пиле“ събира три разказа на Николай Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и едноимения „Черното пиле“. През 2018 г. Куркински получава за спектакъла номинация за „Икар“ за водеща мъжка роля. Година по-късно е отличен с наградата „Крикор Азарян“ за принос в развитието на театралното изкуство. Постановката е носител и на първа награда от Националния театрален фестивал „Чудомирови празници“ в Казанлък.

Сценографията и костюмите са на Милен Боричев. Музиката е на Емилиян Гацов – Елби.

Америка за България

Хора, които живеят трудно, страдат, понякога изпадат в грехове, но винаги търсят разкаяние и никога не пропускат великите мигове на радост и любов. В разказите на Хайтов душата на българина е чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват“, споделя актьорът за спектакъла.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg