POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Чешки журналист оглавява Би Ти Ви

Новият директор Мартин Швехлак заема поста на Флориан Скала

„Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата и да модернизирам дигиталното ни разпространение“, казва Мартин Швехлак. Снимка: Би Ти Ви - Чешки журналист оглавява Би Ти Ви

„Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата и да модернизирам дигиталното ни разпространение“, казва Мартин Швехлак. Снимка: Би Ти Ви

Би Ти Ви има нов главен изпълнителен директор – Мартин Швехлак, съобщиха от пресслужбата на медията. Досегашният директор Флориан Скала напусна поста си през ноември.

От 1993 г. насам Швехлак работи в печатни, радио, дигитални и ТВ медии в Чешката Република. В края на 90-те г-н Швехлак е редактор и зам.-главен редактор на най-четения чешки всекидневник BLESK. След това той основава чешката информационна агенция Mediafax, където управлява екип от 150 души. От 2013-а до 2018 година Мартин Швехлак е директор новини, разследваща журналистика и спорт в TV Nova в Чехия. През последната година работи като консултант на PPF, като анализира и следи новините, форматите, съдържанието и дигиталните канали във всички пазари на СМЕ.

„2020-а беше изпълнена с предизвикателства за цялата медийна индустрия, както и за bTV. Компанията беше в процес на придобиване през по-голямата част от годината, а в комбинация с COVID-19 пандемията не е изненадващо, че част от енергията беше загубена. Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, заявява новоназначеният Мартин Швехлак.

Досегашният директор Флориан Скала казва, че оставя Би Ти Ви в добри ръце:

„Основната задача, свързана с моето назначение като главен изпълнителен директор на bTV Media Group – да подобря цялостните резултати на компанията – беше успешно изпълнена и аз поемам към нови предизвикателства с голямо удовлетворение. Благодаря на страхотния екип на bTV за всичко, което постигнахме заедно, и съм щастлив, че оставям компанията в добри ръце“.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg