Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Честър Бенингтън сънувал Бийтълс и тъгувал по Крис Корнeл

Прощалното писмо на вокалиста на „Линкин Парк“ до неговия приятел, отнел живота си два месеца по-рано

Крис Корнел и Честър Бенингтън бяха приятели и привидно имаха всичко, но в рамките на два месеца напуснаха света на живите. Снимка: Страницата на Крис Корнел във Фейсбук  - Честър Бенингтън сънувал Бийтълс и тъгувал по Крис Корнeл

Крис Корнел и Честър Бенингтън бяха приятели и привидно имаха всичко, но в рамките на два месеца напуснаха света на живите. Снимка: Страницата на Крис Корнел във Фейсбук

Смъртта на 41-годишния Честър Бенинтгтън, вокалист на „Линкин Парк“, шокира музикалната общност, в която той беше известен като един от пионерите в жанра нюметъл. Според експерти по превенцията, денят на кончината му – 53-ия рожден ден на неговия самоубил се приятел и колега Крис Корнел – надали е избран случайно, пише „Индипендънт“.

„Годишнините поставят по-остро пред нас факта, че починалият човек вече го няма – казва Джули Сиръл, президент на Американската асоциация по суицидология. – Това време е рисково за хората, които се чувстват наранени и не виждат надежда.”

След смъртта на Крис Корнел през май 2017 г., Бенингтън му написа емоционално писмо. В него той споделяше своята скръб по приятеля, който го е вдъхновявал.

Ето цялото писмо:

„Миналата нощ сънувах „Бийтълс“. Събудих се и докато в главата ми още звучеше Rocky Raccoon, видях загриженото изражение на жена ми. Тя ми каза, че малко по-рано моят приятел е намерен мъртъв. Мисли за теб нахлуха в главата ми и заплаках. Аз все още плача – с тъга, но и с благодарност, защото ти и красивото ти семейство споделихте с мен някои много специални моменти. Ти ме вдъхновяваше по много различни начини, за които нямаш и представа. Твоят талант беше чист и ненадминат. Гласът ти беше радост и болка, гняв и опрощение, любов и сърдечност – всичко това събрано заедно. Предполагам, че всички се чувстваме така. Ти ми помогна да разбера това. Пуснах си видео как пееш A Day In The Life на „Бийтълс“ и си помислих за съня ми. Харесва ми да мисля, че ти се сбогува по свой си начин. Но не мога да си представя свят, в който теб те няма. Моля се да откриеш покой в следващия си живот. Изпращам цялата си любов на жена ти, децата, приятелите и семейството.

Благодаря ти, че ми позволи да бъда част от живота ти.

С цялата си любов,

Твой приятел“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg