Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Честит 8 март от Капитан Марвел!

Тръгва първият филм с жена, надарена със суперсила (видео)

В ролята на Капитан Марвел влиза носителката на „Оскар“ Брий Ларсън („Стаята“). - Честит 8 март от Капитан Марвел!

В ролята на Капитан Марвел влиза носителката на „Оскар“ Брий Ларсън („Стаята“).

Не е тайна, че жената трябва да има суперсили, за да успее в грижите за семейството и същевременно да има успешна кариера. За „Марвел“ обаче това е дреболия. Затова първият филм с жена в главната роля на „Марвел“ не предлага нищо неочаквано – светът няма как да не оцелее, когато е оставен в женски ръце.

На 8 март ще се запознаем с Карол Денвърс (Брий Ларсън), която влиза в гъсто населената с отмъстители вселена на „Марвел“. Тя е бивш пилот от военновъздушните сили на САЩ. След тежък инцидент тя придобива ДНК на расата крий и свръхчовешки способности, които ще я превърнат в Капитан Марвел. Виждаме я на планетата Хала в елитните полицейски части Старфорс. Когато се завръща на Земята, героинята не си спомня предишния си живот на човешката планета и е преследвана от много въпроси за нейното минало.

Героинята бе загатната в сцена след финалните надписи на „Отмъстителите: Война без край“, когато Ник Фюри се свързва с нея за помощ. В комиксите Капитан Марвел се появява през 1968 г. А самостоятелният филм за капитанката е необходим, тъй като тя ще се появи в следващия проект от „Отмъстителите“.

Във филма има и още познати лица – освен Ник Фюри като по-млад (Самюъл Джаксън), ще видим агента от Щ.И.Т. Коулсън (Кларк Грег) и Ронан Обвинителя (Лий Пейс) от „Пазителите на галактиката“. Джема Чан дебютира във вселената на „Марвел“ с героинята си Минерва, Анет Бенинг участва във все още неоповестена роля, Джъд Лоу е ръководителят на космическите полицаи от Старфорс. Главният злодей тук е не Танос, а Талос – в образа влиза Бен Менделсон. Талос предвожда расата скръл, недружелюбно настроена към човечеството.

Режисьори на „Капитан Марвел“ са Анна Боден и Райън Флек. Продуцент е президентът на „Марвел“ Кевин Файги.

Премиерата на филма „Капитан Марвел“ е на 8 март 2019-а.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg