Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Честит рожден ден, Лили!

За нея, за музиката и за гласа ѝ годините нямат никакво значение. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Честит рожден ден, Лили!

За нея, за музиката и за гласа ѝ годините нямат никакво значение. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Днес най-голямата – всъщност единствената истинска звезда у нас, примата, която превзе българската „естрада“ в младостта си, и продължи да царува безапелационно в българския поп в зрелостта си – става на… трудно е да се каже на колко години. Според официалната версия – на 80.

Но като всяка истинска легенда с милиони почитатели през последните повече от 50 години, животът на Лили и особено истината за раждането ѝ са обвити в мъгла, слухове, митове, инсинуации, в които могат да се срещнат най-различни числа. Истината, доказана отдавна от Лили, е, че за нея, за музиката и за гласа ѝ годините нямат никакво значение. Затова нека просто приемем, че днес, 24 април, е Денят на Лили и да си пуснем някоя нейна песен.

Лили е вечна, най-младите от вас ще се уверят лично.

Вижте още: СМИСЪЛЪТ НА ЛИЛИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах